Voor het eerst in lange tijd werd er weer eens verloren door de lange mannen van VoCASA. In wedstrijd met twee gezichten moesten de Nijmegenaren zich gewonnen geven tegen het gretige Sliedrecht: 1-3. Pas eind derde set liet heren 1 zijn tanden zien.

Verslag door Torsten Slot. Films van Frank Meeuwsen.

Vol zelfvertrouwen begon het team van Marinus Wouterse aan de ontmoeting tegen subtopper Sliedrecht. De vorige vier duels waren immers allemaal gewonnen. Dat er drie basisspelers afwezig waren door blessures en ziekte zou geen belemmering hoeven te zijn voor een goed resultaat. Toch was het Sliedrecht dat er geen gras over liet groeien.

Ook de mannen van Van Wolferen speelden in een aangepaste samenstelling, maar daar was weinig van te merken. Vol bravoure, lawaai en enthousiasme werden de Nijmegenaren overrompeld in de beginfase. VoCASA trapte met open ogen in de Sliedrechtse vrijbuitersval door te vervallen in paniekvolleybal in plaats van te vertrouwen op de eigen kwaliteiten van de afgelopen weken. De sterke passing van de laatste tijd was ver te zoeken, waardoor spelverdeler Erik Groenen alleen maar aan het oplossen was. Gevolg was dat het Sliedrechtse blok de Nijmeegse aanvallers gretig stond op te wachten. En werd er dan toch langs het blok geslagen dan belandde de bal meestentijds buiten de lijnen. De eerste twee sets gingen dan ook in rap tempo naar Sliedrecht.

Ook in derde set leek het aanvankelijk die kant op te gaan totdat coach Wouterse met enkele wissels wat probeerde te forceren. Met Edwin Bargeman, Dennis van der Wiel en Roan Vilé in het veld werd de 19-15 achterstand om gebogen. Met steun van het publiek werd de eindfase van deze set eindelijk het eigen niveau gehaald. Mooie rally’s, werklust, boze tegenstanders, wonderbaarlijk genoeg zonder kaarten, maar met veel kabaal en sfeer werd het eindelijk de leuke wedstrijd die zich vooraf had aangekondigd.
Met de wetenschap dat het in wedstrijden tegen Sliedrecht altijd alle kanten op kan werd er begonnen aan de vierde set. VoCASA wilde doordrukken en het momentum behouden om er een vijfde set uit te slepen. De vierde set bleken beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en leek beide kanten op kunnen gaan. Boven de twintig bleken de gasten echter het meest koelbloedig.

Hoewel VoCASA het niveau had weten op te krikken bleek het niet genoeg tegen zo’n tegenstander. Volgende week tegen Visade zullen de mannen in het paars er weer moeten staan in een duel om de zevende plaats op de ranglijst. Gelukkig lijkt coach Wouterse dan weer te kunnen beschikken over Tim Konings en Nico van Aalten waardoor zijn mogelijkheden wat groter zijn. Op libero Torsten Slot na is de hele selectie dan weer fit genoeg om uit een ander vaatje te tappen en de motor weer aan de praat te krijgen.

Bekijk het einde van de met 25-23 gewonnen derde set na een achterstand van 14-19

Bekijk het einde van de beslissende vierde set.