Het ging over en weer op de zondagnamiddag in Koog aan de Zaan.
In set 1 geven beide teams elkaar niets toe. Pas voorbij het 25e punt pakte Zaanstad deze set (26-24). De tweede set was royaal voor VoCASA (15-25). In 3e set kwam Zaanstad weer op voorsprong (25-20). De 4e set was een prooi voor VoCASA (18-25).
De 5e set was spannend tot het einde met kansen voor beide partijen. Het geluk aan het slot lag bij de thuisclub, dat met een 15-13 de slotset pakte.

VoCASA maakte meer punten maar moest de eindwinst met 3-2 aan Zaanstad laten.

In een reactie naar De Gelderlander verwoordde aanvoerder Colin Zuijdgeest de frustratie over het geleden verlies.

,,We moeten elkaar eens recht in de ogen kijken over wat er deze wedstrijd is misgegaan”, was VoCASA-diagonaal Colin Zuijdgeest na de zeperd duidelijk. ,,Dit is zo zonde, en het had niet gehoeven. We hadden al een flinke stap kunnen zetten naar handhaving. We houden hier echt een naar gevoel aan over.”

Vocasa leek bij de kantwissel in de beslissende vijfde set (bij een stand van 6-8) op weg naar de overwinning, maar gaf het alsnog uit handen. Een foutservice op het tweede setpunt van Zaanstad betekende het einde van het duel.

,,Tekenend”, zo vond Zuijdgeest. ,,Soms ging het goed, maar de hele wedstrijd door ging het in lange periodes eigenlijk op alle fronten mis. Niet alleen serverend maakten we fouten. Ook passend waren we niet scherp genoeg, de buitenaanval liep niet goed. En de spelverdeling was niet altijd juist. Hoe dat allemaal kan, dat weet ik niet. Het zou de druk kunnen zijn, al had ik daar zelf geen last van.”

Volgende week treffen Zaanstad en SSS elkaar.
Op zaterdag 14 maart wacht dan in de VoCASA-hal de wedstrijd met SSS.