Voor de tweede uitwedstrijd van het prille seizoen reist VoCASA komende zaterdag af naar het verre Noorden. In Sneek zal om 16.30 uur worden ‘afgetrapt’ tegen de plaatselijke promovendus. Beide ploegen zijn voor elkaar onbekenden waardoor een voorbeschouwing erg lastig te maken.

Bekijk het hele programma van VoCASA

Voorbeschouwing VC Sneek -VoCASA heren 1 door libero Torsten Slot

VoCASA lijkt toch wel de favoriet gezien de reputatie en de prestaties de afgelopen jaren. Ook zijn de Nijmegenaren beter aan de competitie gestart dan de ploeg uit Sneek. Toch mag je promovendi nooit onderschatten zoals Rivo vorig jaar en Rijswijk dit jaar al bewezen hebben. Een 3-2 overwinning ligt in de lijn der verwachtingen gezien de status van VoCASA als tiebreakkampioen. Toch zal de ploeg van Marinus Wouterse dit maal niet weer onnodig twee sets weg willen geven. Het lek van vorig seizoen is duidelijk nog niet boven. Toch kun je daar nog altijd knap derde mee worden is vorig jaar gebleken en teams als Sliedrecht, Dordrecht en Taurus achter je houden.

Jongelingen kloppen aan de deur
Bij VoCASA is er dit jaar echter toch sprake van een wisseling van de wacht. De jonge gasten staan te trappelen om het over te nemen van de ervaren garde. Arjan Roelofs en Nico van Aalten krijgen steeds meer verantwoordelijkheid die op basis van hun talent geheel terecht is. Tim Konings op midden en Edwin Bargeman als spelverdeler maken snel vorderingen en doen daarom niet veel onder voor hun leeftijdsgenoten. Daarnaast trainen de talenten Dicky Kottink en Boris van Rossum van het tweede team 3x in de week mee met de eerste selectie en laten zij daar zien dat een overstap slechts een kwestie van tijd is.

Bouwen aan team voor komende jaren
Daar waar andere teams ervaring halen uit de eredivisie is men in Nijmegen bezig te bouwen aan een nieuw en jong team dat nog jaren mee kan. Toch zal de oude garde zich de kaas niet zo maar van het brood laten eten. Jaren ervaring wint het op de training nog regelmatig van jeugdige overmoed. Daarnaast zullen de oude rotten altijd klaar staan om de jonge honden te ondersteunen en aan te vullen daar waar nodig en tevens vinden ze het spelletje zelf nog veel te leuk! De weg naar de top is lang voor talenten, maar wat goed is komt snel! VoCASA is dit seizoen op zoek naar de ideale mix.

Act like a champion
Keerzijde van deze medaille is wel het wisselvallige spel van de mannen in het paars. Er komt een tijd dat ook talenten afgerekend mogen worden op hun fouten en die tijd is wat Wouterse betreft nu gekomen! If you want to be a champion, you have to act like one!

Zaterdag de volgende kans om te laten zien dat VoCASA ook dit seizoen weer een ploeg is om rekening mee te houden!