VoCASA heeft voor het eerste in tijden weer eens het zoet van een overwinning geproefd. In een eenzijdige wedstrijd werd Gemini uit Hilversum gedecideerd aan de kant gezet: 3-0 (25-15, 25-17, 25-15). De setstanden geven een prima beeld van de wedstrijd waarin de mannen van Marinus Wouterse bij vlagen weer het volleybalspel lieten zien dat vorig seizoen nog de derde plaats opleverde.

Verslag door Torsten Slot

De voortekenen dat de vorm er weer aan zat te komen waren de afgelopen weken al zichtbaar geweest. Zo werd tegen titelkandidaat Rivo behoorlijk gespeeld alleen leverde het geen punten op. Tegen directe concurrent NVC werd in een spektakelstuk van vijf sets verloren, maar ook toen was verbetering merkbaar. Deze zaterdag viel alles op zijn plaats met als beloning drie punten en een berg vertrouwen richting de komende wedstrijden.
Vanaf de servicelijn werd de Hilversumse passlinie onder vuur genomen door sprongservices van Erik Groenen, Gijs van Pruissen, Arjan Roelofs en Nico van Aalten.

Als dit geen direct punt opleverde, dan werd het in de rally wel afgemaakt. Vooral van achter de drie meter waren Roelofs en Van Aalten niet te stoppen. De side-out werd daarnaast ook netjes verzorgd waarbij vooral Erik Groenen complimenten kreeg van coach Wouterse. Groenen revancheerde zich geweldig voor zijn optreden tegen NVC en was met recht ‘man of the match’!

Gemini zal toch met een kater naar huis zijn gegaan. Niet eerder zullen ze zichzelf zoveel kansen hebben toegedicht als voor deze ontmoeting. Als er dan toch ooit eens gewonnen zou worden van VoCASA zou het deze keer moeten worden. Niets was echter minder waar. Gemini trof een prima spelend VoCASA en kon daar bijzonder weinig tegen over stellen.

De Nijmegenaren konden de overwinning goed gebruiken en nemen nu langzaam afstand van de onderste regionen in de topdivisie. De aansluiting bij de middenmoot is gevonden en met ontmoetingen tegen Sliedrecht en Visade voor de boeg is de blik omhoog gericht. In de wetenschap dat de mannen in het paars hun beste spel laten zien tegen de betere tegenstanders kunnen we ons opmaken voor enkele interessante ontmoetingen.