Alle seniorenteams hebben zaterdag gewonnen: Dames 2 won met 3-1 en houdt de koppositie vast, Dames 1 en dames 3 sluipen na 4-0 naar de top. Heren 2 en heren 3 doen hetzelfde met dezelfde cijfers. En heren 1 wint met 3-2 wat krapper, maar verdiend de streekderby van Flamingo’s en houdt de top in de B-League in het vizier.

Lees het beknopte verslag van heren 1 in De Gelderlander. De print met het volledige verslag ligt vanaf vanavond in Café Casa. Torsten Slot van heren 1 schrijft zijn verslag voor onze site en www.vizieropvolleybal.nl

Lees hieronder het verslag van libero Torsten Slot
Ook de tweede ontmoeting tussen VoCASA en Flamingo’s is gewonnen door de Nijmeegse formatie. In Nijmegen werd het net als in Gennep 3-2 (22-25, 25-16, 25-22, 22-25, 15-10). Gevolgen voor de stand blijven voor de betrokkenen onduidelijk, aangezien er niet meer aan scorebordjournalistiek gedaan mag worden van coach Marinus Wouterse. Via via sijpelen toch berichten door dat de concurrentie ook 3-2 gewonnen heeft

Diezelfde Wouterse had tijdens de wedstrijdvoorbespreking een verassing voor zijn spelers in petto. Een gelikte powerpointpresentatie met zijn zelf ontwikkelde volleybalfilosofie en enkele leuke en leerzame Youtubefilmpjes. De boodschap was wederom duidelijk voor het team.

Wouterse wil geen hotsie-knotsie-volleybal spelen zoals veel teams in de B-League. Ballen hoog naar buiten en vooral hard werken voor de punten. Volleybal is een dynamisch en snel spel waarbij alle spelers van elkaar afhankelijk zijn. De ‘execution of the play’, daar gaat het om. Vertrouwen op je techniek waar je al jaren op aan het trainen bent. Vertrouwen op de techniek van teamgenoten. Fouten van teamgenoten oplossen en niet erger maken of zoals Wouterse dit formuleert: ‘van poep geen koek maken!’ Ook niet bezig zijn met de stand in de wedstrijd of op de ranglijst. Dat is van latere zorg. Volleyballen in het hier en nu! Dit zijn enkele speerpunten die Wouterse zijn jongens meegaf het veld in.

Deze filosofie brengt ook wat risico’s met zich mee. Snel en spectaculair volleyballen is niet zonder gevaar en voor iedereen weggelegd. Niet geheel toevallig heeft eigenlijk alleen Rivo een vergelijkbare speelstijl in huis. Gemaakte fouten worden meteen uitvergroot en dus gaat het bij een team in opbouw nog wel eens mis. De verloren sets en punten tegen lager geklasseerde teams zijn niet geheel toevallig vaak een gevolg van eigen fouten.

Zo ook zaterdag. Nooit leek het erop dat Flamingo’s VoCASA pijn kon doen en toch wisten ze twee sets af te snoepen. In de voorbeschouwing werd al gememoreerd aan de werklust van de roze vogels en hun alles-of-niets-volleybal. Alles-of-niets bleek behoorlijk veel in Nijmegen. Vanaf de servicelijn kreeg deze instelling het meeste gestalte via de sprongservice. De Gennepenaren hadden daarnaast een goed antwoord op de doorgaans sterke middenaanval van VoCASA. De mannen in het paars stelden na de eerste set echter orde op zaken met goed volleybal dat af en toe begon te lijken op het beoogde spel van de trainer/coach. De passing van Gijs van Pruissen en Torsten Slot was goed verzorgd waardoor Arjan Roelofs zich volledig kon focussen op zijn aanvallende taken om zich zo terug te knokken in de wedstrijd. De vierde set werd onverwacht toch nog verloren waardoor een vijfde set wederom (voor de 7e x dit seizoen) uitkomst moest bieden. Ondanks het verlies van de 4e set rechtte VoCASA de rug hield onder aanvoering van de sterk ingevallen Joep Tiernego de twee punten in Nijmegen.

Zaterdag speelt VoCASA een inhaalwedstrijd in Hilversum tegen Gemini. Nog 4 trainingen om verder te werken aan de filosofie van Wouterse.