Torsten Slot, libero van heren 1, over de wedstrijd Voorburg – VoCASA 2-3:
Volgens Marinus Wouterse speelde zijn team de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Uit tegen Visade uit Voorburg werd gewonnen: 2-3 (25-16, 20-25, 25-18, 23-25, 11-15) Op deze manier werd de tegenstander op de ranglijst van het lijf gehouden en blijft de Nijmeegse formatie stevig op de derde plaats staan.
Dat deze teams al veel vaker in de arena tegenover elkaar hebben gestaan bleek meteen bij aanvang. Visade kiest er tegen VoCASA altijd voor om hun sprongservices in te wisselen voor strakke en diepe floaters. Hiermee worden consequent de Nijmeegse passer-lopers bestookt. Bij aanvang hadden ze grote problemen om deze alles-of-niets-ballen te verwerken. Daarnaast maken de Voorburgers altijd veel lawaai en proberen ze onder het net door de Nijmegenaren uit de wedstrijd te praten. Dit leek te lukken en resulteerde in het verlies van de eerste set.
Toen Arjan Roelofs besloot om toch maar op te staan met passen was de service snel daarna onder controle en liet VoCASA zien over meer kwaliteit te beschikken. De zwakke punten van de tegenstander werden feilloos blootgelegd. De grote mond maakte steeds vaker plaats voor strakke koppen, ook omdat VoCASA geleerd heeft van het verleden. De mannen in het paars laten zich niet meer het veld uit lullen zoals enkele jaren geleden soms het geval was. Het best denkbare antwoord is gewoon beter volleyballen dan de tegenpartij en dat werd gedaan.
Dat Visade eigenlijk maar één trucje kan bleek later en toen de hardhitters aan Voorburgse kant ook steeds meer fouten begonnen te maken was een stunt in de maak. De floatservice werd steeds vaker niets dan alles. De vierde set leek nog even spannend te worden toen de Nijmegenaren door enkele foutjes Visade terug lieten komen, maar ook die werd met 25-23 gewonnen.
De vijfde set werd als zo vaak dit seizoen een prooi voor VoCASA. Alleen Twente heeft die kunnen winnen, waar de overige acht vijfsetters werden gewonnen! Vooral Nico van Aalten op de diagonaal wist zich te onderscheiden in deze beslissende fase en sloeg VoCASA naar de overwinning. De uitwedstrijd in Voorburg is een van de lastigste in het seizoen en om die dan te winnen voelt dubbel goed.
Komend weekend speelt VoCASA de volgende belangrijke wedstrijd tegen nummer 4 Sliedrecht, die dit weekend verloren van Lycurgus. In de poging om nog meer punten te halen tegen de top 6 dan in de heenwedstrijden staat de teller voorlopig op 2/6 tegen 3/6 in de eerste helft. Volgende week is de volgende kans om in te lopen op het eigen schema aangezien de uitwedstrijd in Sliedrecht (ook al) met 3-2 gewonnen werd.