VoCASA heren 1 kan moed putten uit het eigen spel in de eerste twee sets tegen Lycurgus in Groningen op 26 januari.
Ook al ging de wedstrijd verloren, het feit dat Lycurgus moeite had om controle te krijgen mag als pluspunt mee naar huis genomen worden.

VoCASA twee sets scherp

VoCASA startte energiek. Pas bij 19-18 was voor het eerst een voorsprong voor de thuisclub. Bij een 22-23 achterstand voor Lycurgus was coach Arjan Taaij genoodzaakt om een time-out te nemen. Helaas vervolgde VoCASA met een foute serve, waarna Lycurgus zuiver naar het einde van de set speelde (25-23).

Na een fantastische eerste set, pakte VoCASA door in de tweede set. Het ging tot 16-16 gelijk op, toen Lycurgus pas voorbij kwam. Via de sterk spelende Bas van Bemmelen kwam VoCASA nog terug tot 19-17, maar daarna liep het puntverschil weer op.  Het set-einde was een curieuze rally. Held bracht namens Lycurgus de bal vanuit een moeilijke hoek listig over het net. Dat verraste iedereen bij VoCASA. Libero Wouter Pilon dook nog wel onder de bal, maar het mocht niet baten. Zo ging de tweede set naar de ploeg uit Groningen  (25-21).

In de derde set was de weerstand van de Nijmegenaren gebroken. Bij Abiant Lycurgus begon het nu pas beter te draaien. Vooral het Gronings blok kwam goed op gang, en door het midden was de thuisploeg vaker succesvol. Lycurgus maakte de wedstrijd overtuigend af (25-14).

Lycurgus schreef in de eigen media over deze 3-0:  “Het was de eerste anderhalve set verre van een gemakkelijke wedstrijd. De gasten speelden prima en de spelers van Abiant Lycurgus hadden duidelijk moeite om de juiste scherpte te vinden.”

Strijd in Eredivisie

Helaas konden de paarse mannen uit Nijmegen in deze uitwedstrijd niet stunten door een setje te pikken van Lycurgus.
Maar mentaal was het getoonde spel een opsteker richting de belangrijke aankomende thuiswedstrijd tegen Advisie/SSS op 2 februari.

Lycurgus loopt nu een punt uit op Sliedrecht in de strijd om de eerste plaats in de Eredivisie.
VoCASA zal in de komende twee wedstrijden, thuis tegen SSS en uit tegen Zaanstad, met een goed slotoffensief moeten komen om plaatsing voor de kampioenspoule af te dwingen.

Lycurgus – VoCASA, 26 jan 2019. foto: lycurgus.nl