De jeugdteams JB en JC van VoCASA draaien dit seizoen goed. Op zaterdag 16 november speelden ze tegen respectievelijk Ikaros en Trivos.

Verslag: Kristian Peeters

JB laat eerste kans op wintertitel liggen

In de eigen VoCASAhal kon JB gisteren de titel pakken tegen Ikaros. Helaas liep het anders. Ikaros is de directe concurrent. In de uitwedstrijd werd er nog met 3-1 gewonnen. Maar voor eigen publiek werd het een spannende strijd die helaas verloren ging. Misschien een stukje spanning, maar vooral slordigheden deden de jongens de das om. Vooral de eigen service liet het afweten. Erg zonde natuurlijk.
Na de eerste 2 sets nipt te hebben verloren kon de derde set gelukkig gepakt worden. Er werd gevochten om nog een 5e set af te dwingen, maar Ikaros voorkwam dat.

Genoeg stof om over na te denken en op te trainen.

De titelstrijd is nog niet beslist. De jongens hebben het nog volledig in eigen hand.
Volgende week gaat de strijd verder tegen Gemini.

  • VoCASA JB1 – Ikaros JB1: 1-3

 

JC1 door oog van de naald

In Wijchen probeerde JC1 de volle buit mee terug naar Nijmegen te nemen. Dat lukte bijna…

De groene jongens zijn gegroeid in hun spel. Vooral de service was een stuk sterker. Maar JC1 heeft meer dan genoeg kwaliteit in huis om daarmee om te gaan. Voor het eerst werd gestart met de pass rechts. Een volgende stap in de ontwikkeling van de jongens. Dat was even wennen. Ondanks een paar keer goed trainen op dit systeem, bleek het in de wedstrijd soms lastig.

In het begin ging het gelijk op, daarna liep paars wat weg zonder dat het gat groot werd. De winst werd gepakt en doorstomen maar, was het devies. Maar de 2e set werd slordig. Trivos hoefde lange tijd weinig te doen voor de punten, dat deden wij wel voor ze. Richting het einde set kwamen de jongens steeds dichterbij. Het bleek te laat om de set nog te pakken.

De jongens waren wakker geschud en bliezen Trivos omver in de derde set. Met 25-10 werd gewonnen. Op naar de 4 punten. Alleen dat leek een misvatting. Trivos kwam ruim op voorsprong en een 5e set leek in de maak. De spanning nam toe en de paarse jongens zetten nog volop druk op de groene brigade. Het gat werd langzaam gedicht. En het gat werd omgezet in een voorsprong. Precies op het juiste moment. Want die voorsprong was gelijk matchpoint.
Door een knal via de netrand rolde de bal precies aan de goede kant van het net op de grond.
Bam! Toch nog 3-1 en daarmee blije gezichten in het veld, langs de kant en op de tribune.

  • Trivos JC1 – VoCASA JC1: 1-3