Voorbeschouwing door Torsten Slot, libero van heren 1

Komend weekend wordt er maar een wedstrijd gespeeld in de B-League. VoCASA gaat op bezoek in Hilversum bij Gemini. Hoewel weekendjes vrijaf heerlijk zijn in een overvol volleybalseizoen hebben de Nijmegenaren er geen moeite mee om te spelen. Sommige teams hebben twee of drie zaterdagen vrij en dat is toch vervelend midden in een seizoen en haalt het ritme er behoorlijk uit.

Het duel van zaterdag kan om meerdere redenen een boeiende ontmoeting worden en ik zal proberen uit te leggen waarom. Om te beginnen werd de heenwedstrijd in Nijmegen ternauwernood gewonnen door VoCASA met 3-2 waarbij Gemini zelfs matchpoints had voor een 3-0 overwinning. Dat zijn ze in Nijmegen nog niet vergeten. Verder terug in het verleden werden duels tussen beide teams wel eens gewonnen door Gemini, al moet gezegd worden dat het een oefenwedstrijd in de voorbereiding betrof. In het bekertoernooi kwamen de Hilversummers ooit dichtbij. In die tijd speelden zij echter nog in de eerste divisie. Die rol van cupfighter en underdog ligt Gemini wel. Nu ze zelf uitkomen in de B-League blijkt wekelijks acteren op dat niveau wel iets anders te zijn.

Daarnaast wordt het een clash tussen twee verschillende volleybalstijlen. Gemini leunt erg op hun buitenaanvallers gecombineerd met hun vechtersmentaliteit. VoCASA probeert daarentegen met combinaties rondom de middenas de verdediging van de tegenstander kapot te spelen. Afgelopen zaterdag bleek wel weer dat VoCASA een prima team heeft, maar dat er voor elk team kansen liggen gezien de wisselvalligheid van de ploeg van Marinus Wouterse. Verder worden de Nijmegenaren al weken geplaagd door allerlei kleine pijntjes en blessures. Interessant wordt het zaterdag dus om te zien of VoCASA een constant niveau neer kan zetten en zo de overwinning mee naar huis kan nemen. Gemini zal daarentegen loeren op zwakke momenten en de hele wedstrijd volle bak blijven strijden voor een puntje en wie weet wel meer.

Wat de wedstrijd voor gevolgen zal hebben voor de stand? Beide teams kunnen de punten goed gebruiken. Gemini zal afstand willen houden van de gevarenzone om zo hun optreden in de B-League met een seizoen te verlengen. VoCASA strijdt volop mee om plek drie en zal mede daarom drie punten mee naar huis willen nemen!