Op zaterdag 23 september begon VoCASA Heren 1 voortvarend aan de competitie.
In de eerste thuiswedstrijd was Volley Tilburg te gast in de VoCASA-hal.

De paarse mannen begonnen voortvarend. De eerste set ging met een overtuigende 25-15 naar VoCASA.
In de tweede set kwam meer tegenstand van de Tilburgers: 25-23.
Met een 2-0 voorsprong werden de Nijmeegse mannen slordiger in het afmaken.
Halverwege de derde set kwam bij 14-14 een serie aanvallen van VoCASA, die niet tussen de lijnen belandde.
Tilburg nam een kleine voorsprong en hield die vast tot het einde van de set: 22-25
In de vierde set waren de rollen omgekeerd. VoCASA H1 liet de gasten uit Tilburg niet meer voorbij komen.
Blessure of niet, van iedereen werd een bijdrage verwacht.
Zo haalde Tom Kottink het noodscenario van onderhands serveren uit de trukendoos.
Met gezamenlijke inspanningen werd de vierde set binnen gehaald (25-19).

De 3-1 overwinning gaf een grote glimlach en opluchting bij spelers en staf.
Dit team heeft laten zien echt in de Topdivisie thuis te horen.

Coach Gert Veldhuizen toonde zich tevreden maar sprak ook zorgen uit over de blessures bij een interview met De Gelderlander:

,,Een heerlijke start en een terechte overwinning’’, zei de coach. ,,Volley Tilburg heeft zich flink versterkt en speelde vorig seizoen heel solide, maar het initiatief lag volledig bij ons. Dat was een verrassing voor onszelf, maar ook voor de tegenstander.’’

Tijdens de tweede set raakte bij Vocasa spelverdeler Erik Groenen geblesseerd aan zijn kuit. Zijn vervanger, Tom Kottink, kon door een schouderblessure maar met één arm spelen. ,,Hij was nog niet fit genoeg, maar moest er toch in. Het team heeft het fantastisch opgelost. Daar heb ik echt van genoten.’’

Aan de goede start moeten volgens de oefenmeester niet meteen grote conclusies worden verbonden. ,,Deze overwinning voelt goed, maar zegt niks over de komende weken. Maandag trainen we waarschijnlijk zonder spelverdelers, dat maakt het lastig. Gelukkig hoeven we geen kampioen te worden. We moeten proberen iedere wedstrijd te genieten van onze hobby.’’

Stand Topdivisie, dd 24 sept 2017

Ranking Teamnaam Wedstrijden Punten Sets voor Sets tegen Punten voor Punten tegen