VoCASA Heren 2 wint volleybal beker na een 3-0 in Wierden op het thuisspelende WVC Volley.

De paarse brigade, die als tweede in de derde divisie was geëindigd, werd door een flink aantal fans uit volle borst toegezongen, de afvaardiging uit Nijmegen geloofde blijkbaar wel in een succesvolle afsluiting van het seizoen in Wierden.
Ook de mannen van WVC Volley, afgelopen seizoen kampioen in de promotieklasse wilden vol voor succes gaan. Vooraf dus prima ingredienten voor een mooie finale.

Maar al vlot in de eerste set werd duidelijk dat VoCASA heren2 een zeer gedegen ploeg was met een sterke serve en een goed midden. WVC kreeg geen grip op de opslagen en in een paar series van vier en driepunters serveerden de gasten zich naar een 5-13 voorsprong. Ze gaven niets weg, accepteerde de punten kadootjes graag en scoorden via Julian van Treeck en Niels van den Brakel vlot. WVC kwam via Guus Prinsen, Ruud Gerritsen en Peter Oosterhuis terug naar 8-13, de foutserve bracht Mick Rothof aan serve.
En die gaf voorlopig niet meer af. Hij bracht met behulp van Teun Thijssen aan het net de stand op 9-20. Een opleving van WVC Volley bracht hen nog naar 13-21 maar de achterstand was te groot om nog voor echte dreiging te zorgen. De set ging met 16-25 naar VoCASA H2.

In de tweede set waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd. Daniël Brouwer opende de score voor WVC (1-0 en 2-1), waarna aan weerskanten van het net even de fouten de overhand kregen. VoCASA kwam op 7-8 en op de side out ging het naar 12-13, de uitgelagen WVC aanval doorbrak die scoringscyclus voor een 12-14 stand.  Guus Prinsen haalde de serve terug, twee aces van de voor de opslag in het veld gekomen Gertjan ter Harmsel zetten WVC op 15-14. De voor open doel gemiste ‘dankjewel bal’ maakte gelijk.
De passlijn van WVC Volley had vervolgens grote problemen met de opslagen van Julian van Treeck, hetgeen eerst een blokscore en daarna een ace voor de ploeg uit Nijmegen opleverde. Op 15-19 haalde coach Roel Boone de WVC ploeg naar de zijlijn. Hetgeen na de pauze een score van Peter Oosterhuis opleverde. Pieter van Luijk scoorde via de snelle midaanval de 16-20 voor VoCASA, waarop nog drie punten voor de gasten volgden. De 16-23 ging op de side out naar 18-25. VoCASA stond met 0-2 voor.

Dan moet het maar in de derde set gebeuren zullen de mannen uit Wierden gedacht hebben en vol frisse moed gingen ze van start. Opnieuw konden ze goed bijblijven, de aanvallen werden keer op keer doeltreffend afgerond en na de 7-8 achterstand serveerde Arnold Hilberink, onder andere via een ace, de thuisploeg naar een 11-8 voorsprong. Middels scores van Rik Buijse en Daniël Brouwer werd het voordelige verschil verdedigd. Guus Prinsen sloeg de 16-14 op het scorebord.
Daarna kantelde de set. Pieter van Luijk en Mick Rothof zorgden weer voor veel druk met hun opslagen, en attente VoCASA aanvallers aan het net konden een paar keer achter elkaar een lobje met een blokje verzilveren. De 16-14 werd 17-17. Tot aan deze stand had VoCASA nog maar twee schamele puntjes weggegeven. De serie naar 18-22 was daarna beslissend. Niels van den Brakel sloeg VoCASA naar 18-23, WVC spartelde nog even tegen (21-24) voordat een foutserve de set en de wedstrijd met 21-25 besliste.