OQ8A8593_580pixVoor VoCASA kon het nieuwe jaar, sportief gezien, niet beter beginnen. In een zinderende wedstrijd werd directe concurrent Pelster/Cito met 3-0 van de volleybalvloer geveegd, waardoor VoCASA van de derde naar de tweede plek in de competitie opklom.

Jaapjan Feenstra is op vakantie en de beide trainers Johan van Zelderen en Marnix Elbers begonnen alle sets met Geert Meijer, Dennis van der Wiel, Arjan Roelofs, Dicky Kottink, Gijs van Pruisen, Stijn Marsman en Torsten Slot in de basis.

Wedstrijdverslag en foto´s: Wolter Meijer

1e set
Het zou erom spannen deze wedstrijd en dat was te merken. De VoCASA mannen begonnen nerveus (1-4), maar na dit begin herstelde de ploeg zich goed en bij 5-5 was de stand in evenwicht. Cito schakelde een tandje bij en liep uit naar 9-13, maar ook VoCASA “gaf gas” en kwam terug tot 14-14. Met goed spel werd Cito in de verdediging gedrukt en VoCASA kwam “in de flow”; 18-15. De talrijke VoCASA fans begrepen dat er nu doorgedrukt moest worden en liet zich massaal horen. Dit gaf de thuisploeg vleugels en Cito had niets meer in te brengen. Met 25-18 werd de eerste set overtuigend gewonnen; 1-0.

2e set
Gemotiveerd door de winst in de eerste set een aangemoedigd door een uitzinnig thuispubliek kende VoCASA een vliegende start in de tweede set; 5-0. Cito was helemaal de kluts kwijt en moest toezien hoe VoCASA puntje voor puntje uitliep; 11-4. Met zowel aanvallend als verdedigend en blokkerend goed spel werd het 16-6 en eigenlijk kon niemand geloven dat het allemaal zo eenvoudig ging. VoCASA maakte niet de fout om de concentratie te laten verslappen en met wat gerust een volleybalshow genoemd mag worden werd de tweede set met 25-9 (!) gewonnen; 2-0.

3e set
Alle VoCASA fans hoopten dat hun team het niveau van de eerste twee sets zou kunnen vasthouden, wat altijd een uitdaging is als je de voorgaande set zo gemakkelijk hebt gewonnen. Cito begreep dat, als men nog iets van deze wedstrijd wilde maken en voluit gespeeld zou moeten worden en dat gebeurde ook, 2-6. VoCASA schakelde direct naar de hoogste versnelling en bij 7-7 was de stand weer in balans. Beide ploegen gaven alles en dat leverde een prima wedstrijd voor de fans op, met twee teams die elkaar qua stand niet veel toegaven, 19-19. Gesteund door een geweldig thuispubliek wist VoCASA nog wat extra energie te vinden en Cito had geen antwoord meer. Via 23-21 werd het uiteindelijk 25-22 en 3-0.

Met prima spel van hoog niveau is VoCASA het nieuwe jaar op de best mogelijke manier begonnen. Directe concurrent Pelster/Cito werd overtuigend met 3-0 verslagen, waardoor onze mannen naar de tweede plek op de ranglijst stegen. Dit was een teamprestatie van de bovenste plank, met dank aan het geweldige thuispubliek in de VoCASA-hal.

Volgende week wacht om 19:30 uur weer een thuiswedstrijd tegen de nummer zes van dit moment Peelpush. Maar voor nu geniet iedereen nog even na van deze prachtige overwinning! Proficiat VoCASA; volhouden dit niveau!

Foto’s van de wedstrijd zijn hier te bekijken.

Video van deze wedstrijd, door Frank Meeuwsen:

En na de wedstrijd barstte het bierfeest los.
Pullen werden gevuld en geleegd.