Komend weekend ontvangt VoCASA heren 1 Next Volley Dordrecht. Een duel tussen de nummers 4 en 6 op de ranglijst. De heenwedstrijd eerder dit seizoen werd relatief eenvoudig met 3-0 gewonnen door de Nijmegenaren hetgeen een opmerkelijke prestatie was gezien resultaten verder in het verleden. Dordrecht is een team dat in thuiswedstrijden significant meer punten haalt dan in uitwedstrijden.

Toch mag zaterdag van onderschatting geen sprake zijn. Vrijbuiters die niets meer hebben om voor te spelen behalve prestige zijn de gevaarlijkste tegenstanders. VoCASA heeft daarentegen nog alles om voor te spelen gezien de geringe achterstand van één punt op Sliedrecht. Om de heren uit De Stoep een toontje lager te laten zingen, na hun 3-0 zege in Nijmegen, zal VoCASA zelf de volle drie punten nodig hebben en moeten hopen op puntverlies van Sliedrecht. Die kans is echter tamelijk groot aangezien een getergd Rivo op bezoek gaat naar Sliedrecht. Rivo, dat afgelopen twee wedstrijden verloor van Lycurgus (3-0) en VoCASA (3-2) zal het seizoen in stijl af willen sluiten om niet de boeken in te gaan als nummer twee die de tweede helft alles verliest.

Gunstige vooruitzichten dus voor zaterdag als we kijken door een paarse bril. Echter bleken bespiegelingen, voorafgaand aan wedstrijddagen, dit seizoen vaker onwaar dan waar dus voorzichtigheid is geboden.

De Nijmegenaren zijn er klaar voor. De fictieve sponsor heeft direct het gewenste effect bereikt. Het diepe dal werd afgelopen zaterdag ontstegen tegen Rivo door hen te trakteren op de eerste thuisnederlaag dit jaar. De trainingen zijn al weken van een prima niveau en de ondergrens komt steeds hoger te liggen. In dat licht is het bijzonder jammer dat het seizoen op zijn eind loopt, maar gelukkig staan er nog drie potjes voor de deur. Dordrecht is de eerste die zich moet zien te wapenen tegen de Nijmeegse dadendrang!