De druk om punten te scoren voor de rangrijst in de Eredivisie was hoog.
Maar de mannen in het paars maakte het waar.
Met 3-1 op Talentteam Papendal (27-25, 29-27, 16-25, 26-24) kruipt VoCASA naast Taurus in de stand.
Zo blijft het spannend in de strijd om de laatste plaats voor de kampioenspoule.

Samenvattende video VoCASA-Talentteam, 1 februari 2020.

Strohalm

De sporteditie van De Gelderlander beschrijft hoe VoCASA de laatste strohalm in degradatiestrijd greep

De volleyballers van VoCASA mogen nog altijd hopen op rechtstreekse handhaving in de eredivisie. Om kans te houden op het ontlopen van de degradatiepoule moest de Nijmeegse formatie het laatste thuisduel van de reguliere competitie eigenlijk winnen. Dat lukte.

In een kolkende VoCASA-hal ontspon zich een meeslepend gevecht waarin prachtige hoogstandjes afgewisseld werden met flaters en beide ploegen continu stuivertje wisselden wat betreft voorsprong in de set: reclame voor de volleybalsport.

VoCASA schoot in de eerste set uit de startblokken en liep aan de hand van een prima serverende Nikita Artamonov uit naar een 4-1 voorsprong. In het vervolg werd de thuisploeg slordiger. Mede door een aantal onnodige servicefouten deed de ploeg van coach Joost Joosten het initiatief over aan Talentteam Papendal. Maar uiteindelijk vochten de Nijmegenaren zich van een 18-21 achterstand weer terug. Op 26-25 serveerde Duco Krook de eerste setwinst binnen.

Ook in de tweede akte speelde Krook een hoofdrol. Nadat VoCASA opnieuw terug was gekomen van een achterstand (20-23), zette hij zijn ploeg met twee onverwerkbare opslagen bij 24-24 op pole position voor setwinst. Die sleepten de Nijmegenaren met 29-27 binnen. De derde set – waarin VoCASA te veel onnodige fouten maakte – was de enige zonder echte spanning. Talentteam Papendal liep simpel uit naar 16-25.

In het vierde bedrijf herstelde de thuisploeg zich knap (26-24) en werden de drie punten veiliggesteld. Die waren hoognodig in de strijd om rechtstreekse handhaving.

De cruciale plek 7 in Eredivisie

Door de overwinning steeg VoCASA naar de zevende plaats op de ranglijst – de eerste plaats die na het laatste competitieduel komend weekend recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. Concurrent Taurus verloor zaterdagavond van SSS (1-3) en staat nu achtste,  in punten gelijk maar met één set meer tegen. De achtste positie verplicht tot het spelen van wedstrijden in de degradatiepoule.