Ook in de tweede wedstrijd in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi heeft VoCASA zich keurig verweerd tegen het sterkere Lycurgus. Wederom was 3-0 de uitslag in Gronings voordeel. Alle Nijmegenaren hebben weer speeltijd gekregen tegen een topploeg en hebben laten zien dat VoCASA in de breedte een prima team heeft. Ondanks dat niet de hele wedstrijd het eigen gewenste niveau werd gehaald, overheerst een gevoel van trots op de prestatie en het team.

Verslag door Torsten Slot.

Als we kijken naar de verschillen tussen beide teams buiten de lijnen van het volleybalveld, dan valt met het verschil op het veld prima te leven. 9 keer trainen versus gemiddeld 3 keer. Betaald worden om te volleyballen of betalen om te mogen volleyballen. Tentamens die verzet worden of gewoon een hele dag werken. Haasten om op tijd in de auto te zitten en zonder fatsoenlijke avondmaaltijd naar een doordeweekse uitwedstrijd of een relaxte voorbereiding in alle rust en vervolgens in de spelersbus een pastamaaltijd. Tassenkasten naast het veld of gewoon de tassen achter de bank. In dat licht heeft VoCASA een prestatie van formaat neergezet

Bovenstaande verschillen hield Marinus Wouterse zijn manschappen voor in de kleedkamer na de verloren wedstrijd woensdagavond. Het gat tussen de top van de eredivisie en de rest van volleyballend Nederland is gapend groot. Een verschil waarbij een stunt tegen de mindere goden op het hoogste niveau nog mogelijk bleek, maar tegelijk ook een verschil dat niet op een of twee doordeweekse avonden even gedicht kan worden. Teleurstelling is dan ook zeker niet op z’n plaats. Trots op de behaalde kwartfinale en een bak ervaring tegen enorm goede volleyballers, want geleerd heeft VoCASA.

Effectief spel, weinig fouten maken, soms hard maar vaker geplaatst geslagen ballen, snelheid in de spelverdeling. Op alle fronten bleek Lycurgus net wat beter. Toch won Vocasa ook woensdag weer de mooiste rally’s en kon het vooral in de side-out regelmatig prima tegengas bieden. Het grootste compliment voor VoCASA kwam van Groningse zijde door de wedstrijd heel serieus te benaderen en niet ongeïnspireerd het veld op te stappen zoals Tilburg dat wel deed dinsdagavond, ook al was de halve finale al zo goed als zeker.
De blik kan weer vooruit richting de competitie waarin zaterdag een veel belangrijkere wedstrijd op het programma staat als NVC op bezoek komt in Nijmegen. Hierover later meer in de voorbeschouwing.