VoCASA zorgde voor een enorme verrassing in de enige wedstrijd in de Topdivisie dit weekend door medekoploper Rivo te verslaan: 3-2! In de Reggehal behield VoCASA haar ongeslagen status door voor het tweede jaar op rij de altijd lastige uitwedstrijd in Rijssen te winnen. Een daverende verrassing voor iedereen die de topdivisie een beetje volgt en een flinke domper voor de Tukkers met titelaspiraties.

Verslag door Torsten Slot. (Torsten Slot die afgelopen woensdag tijdens de training zijn kuitbeen brak, werd meer dan verdienstelijk vervangen door Boris van Rossem die een geweldige partij speelde, red.)

De Nijmeegse formatie kwam furieus uit de startblokken en walste in de eerste twee sets over Rivo heen. Geprikkeld door de voorbeschouwing van Rivo-coach Hans Bruins die VoCASA met 3-0 aan de kant dacht te gaan zetten. Rivo zou één speler van VoCASA eruit pikken zodat die gewisseld zou worden. Het schijnt dat ze Rijssen nog steeds op zoek zijn naar die speler, want tijdens de wedstrijd werd hij niet gevonden.

Gretig starten is altijd het devies, maar zeker tegen een team als Rivo waar ‘emotie’ en ‘drive’ belangrijke ingrediënten van hun spel zijn. Rivo werd door VoCASA dus gepakt op hun eigen sterke punten. Vooral de tweede set speelden de Nijmegenaren prima volleybal en zo werd een verdiende 2-0 voorsprong gepakt. In die fase was de servicedruk in combinatie met de blokkering enorm sterk waardoor de Nijmeegse aanvallers in de rally de punten binnen konden slaan.

Rivo was de tweede set al beter gaan spelen, maar profiteerde eigenlijk pas in de derde en vierde set van de fouten die VoCASA veelal zelf maakte. De passing en spelverdeling bleven wat achter bij het niveau van set 1 en 2 waardoor Rivo terug kwam in de wedstrijd. Een knappe prestatie van de Tukkers voor wie de 2-0 achterstand toch hard moet zijn aangekomen.

Na een korte plaspauze voor VoCASA kon de vijfde set beginnen. Wouterse stuurde zijn manschappen het veld in met de boodschap: ‘the best is yet to come!’ en dat zou later blijken……
Beide teams haalden hun side-outs vrij eenvoudig binnen waarbij Rivo de hele set net een puntje voorsprong had. VoCASA kroop weer uit het eigen dal en bij 12-10 in Rijssens voordeel kwam de ommekeer. Nico van Aalten sloeg de bal via het blok weg. Rivo dacht dat de bal niet was aangeraakt en ging verhaal halen bij (de eigen) lijnrechter, die het overigens gewoon goed gezien had (@Rivo: hebben jullie al ‘sorry’ gezegd?).

Het momentum kantelde in Nijmeegs voordeel en enkele rally’s later liep VoCASA de polonaise door de ‘eigen’ Reggehal. Wederom werd er gewonnen van Rivo en werd de sterke reeks wedstrijden in 2013 voortgezet.

Een sportieve kater voor het ambitieuze Rivo en een bevestiging voor het gretige VoCASA was maar weer eens het bewijs dat het in de topdivisie altijd spannend en leuk is. Gezellig was het ook na afloop in Rijssense kantine en zo kon iedereen met een gerust hart carnaval gaan vieren!