VoCASA dames 1 kreeg op zaterdag Voltena op bezoek. Op de wedstrijden tussen deze teams rust een beladen verleden.
De laatste twee onderlinge wedstrijden eindigden in een 2-3 verlies voor de VoCASA. De thuisploeg uit Nijmegen was vastberaden om het resultaten om te draaien.

Het werd in de eerste set meteen duidelijk dat het hard werken zou worden. Harde klappen van VoCASA werden goed verdedigd door de jonge meiden van Voltena. Voltena was bovendien aanvallend op zoek naar gaatjes. Halverwege de set pakte Voltena een kleine voorsprong, maar aangekomen bij de big points ging VoCASA erop en erover (25-21).
Vooral serverend en blokkerend wist VoCASA het verloop van wedstrijd naar zich toe te trekken.
Halverwege de tweede set kon coach Aleksov gebruik maken van zijn brede selectie. Met wissels op spelverdeling en op midden bleef VoCASA druk houden. Vooral de buitaanvallen van Lynn Braakhuis hielpen het paase team naar de winst in de tweede set (25-22).
In de derde set kwam Jana Braakhuis extra energie brengen als diagonaal. Ook een wissel op de libero-positie hielp VoCASA aan veerkacht tegen het nog steeds onbevangen, hard werkende team van Voltena. Het werd spannend tot het eind van de set. Vanaf 23-23 konden de scherp spelende zusjes Braakhuis de wedstrijd beëindigen (25-23).

Zo werd het voor Dames 1 van  VoCASA de eerste 3-0 overwinning.

VoCASA is na dit speelweekend de nieuwe koploper in de Topdivisie, omdat VV Utrecht, Peelpush en Donitas allemaal verloren.