Zaterdag 26 oktober stroomden de teams uit de topdivisie in bij de nationale beker. VoCASA Dames 1 mocht aantreden in Sint Anthonis tegen het opleidingsteam van Sliedrecht Sport en dames 1 van Somas Activia.

Verlag van het team op facebook:

Eerst stond de wedstrijd tegen Sliedrecht 2 op het programma. We kenden het team nog niet dus het was belangrijk dat we ons eigen spel goed op orde zouden hebben. We startten de set dan ook vol energie en enthousiasme, wat leidde tot winst in de eerste set (25-17). De pass en spelverdeling liepen goed en daardoor konden onze aanvallers lekker knallen. Met goed spel hadden we de wedstrijd onder controle en met ruime cijfers wonnen we de 2e set (25-13). In de derde set werden snoeiharde ballen afgewisseld met goede tactische punten. Deze set wonnen we ook (25-18) en daarmee was de eerste wedstrijdwinst een feit (3-0).

Gelijk daarna mochten we aantreden tegen Somas Activia dames 1, die eerder ook met goed spel van Sliedrecht gewonnen hadden. We wisten dat we deze wedstrijd niet cadeau gingen krijgen. Omdat we met volle energie de eerste partij ingeknald waren wees Goran ons erop om vooral rustig en bij onszelf te blijven in de kolkende sporthal die gevuld was met veel Activia-fans.

Activia bood inderdaad meer tegenstand dan Sliedrecht en mooie rally’s volgden. In de eerste set bleef het lang gelijk maar uiteindelijk konden wij aan het langste eind trekken; we wonnen we de set met 25-19. De tweede set werd spannender, door een aantal onrustige rally’s en het goede verdedigende werk van Activia kregen we de ballen niet gemakkelijk op de grond. Activia bleef ons lang bij maar op 24-23 kregen wij het eerste setpoint. Marloes wist dit setpoint te benutten door een slimme 2e bal over het net te spelen die bij Activia op de grond viel. Deze actie zette een 2-0 in sets op het scorebord. De setwinst gaf ons weer energie en strijdlust. De derde set lieten we stabiel spel zien en de setwinst kwam dit keer geen moment in gevaar. Met 25-18 op het scorebord was de tweede 3-0 een feit !

Dit betekent dat we een ronde verder zijn en dat we met nieuwsgierigheid uitkijken naar wie onze volgende tegenstander gaat worden!

Uitslagen bekerronde:

  • Somas Activia – Sliedrecht Sport 2: 3-0
  • VoCASA -Sliedrecht Sport 2 : 3-0
  • VoCASA – Somas Activia : 3-0

VoCASA Dames 1 speelt eind november de volgende bekerduels. Dan stromen de eredivisieteams in.