Dames 1 heeft zaterdag het abonnement op 5-setters verlengd.
In de topdivise kwam koploper Donitas op bezoek.  In de voorbeschouwingen leekt het team uit Groningen de beste papieren te hebben voor deze wedstrijd.

In de eerste set kwam Donitas ook voortvarend uit de startblokken. Er was geen doorkomen aan voor het Nijmeegse VoCASA: het Gronings blok stond goed, de verdediging was superieur en serverend liet Donitas geen steken vallen. Een overtuigende setwinst voor het gastteam: 18-25.

De veerkracht van VoCASA in de tweede set bracht Donitas aan het einde van set 2 uit onbalans. Energiek werd door beide team gevochten tot ver boven de 25. Met 31-29 pakte VoCASA de tweede set.

Na deze krachtsinspanning haperde de machine van VoCASA in de derde set. Paars kwam al snel op een ruime achterstand te staan. Halverwege de set kwam VoCASA terug in het eigen spel en kwam punt voor punt dichter bij Donitas. De gasten uit Groningen wisten echter nog de 3e set naar zich toe te trekken: 23-35.

Met vertrouwen in eigen kunnen zette VoCASA de vierde set door. Coach Goran Aleksov zag zijn team met 25-16 winnen.

Dat betekende voor de zoveelste keer dit seizoen een vijfde set voor de speelsters van VoCASA.
Tot 7-7 ging het gelijk op. De coach van Donitas zette zijn team bij de veldwissel op scherp en de dames uit Groningen herpakten hun scherpte uit het begin van de wedstrijd. Met 11-15 was de eindwinst voor Donitas.

VoCASA D1- Donitas D1

De Journalist van De Gelderlander viel de positieve instelling van de dames in het paars op :

De vijfde set ging van start, maar bij Vocasa waren de glimlachen al niet meer te onderdrukken. De formatie uit Nijmegen maakte het de bezoekers uit Groningen knap lastig, maar tevreden zijn ze bij Vocasa nog niet.
,,We kunnen écht beter”, sprak libero Annefleur Peters. ,,We zijn te wisselvallig, maar hoe dat komt is lastig te zeggen. Daar moeten we, hoe dan ook, aan gaan werken.”

zie De Gelderlander webartikel: Vocasa dichtbij stunt tegen koploper