VoCASA is er in geslaagd om als eerste (en waarschijnlijk ook laatste) dit seizoen te winnen in Rijssen! Het plaatselijke Rivo moest er met 3-2 (23-25, 23-25, 25-20, 25-21, 9-15) aan geloven. De overwinning had nog zoeter kunnen smaken als de 2-0 voorsprong niet zo vakkundig was weggegeven door eigen fouten. Daarnaast liet Rivo ook zien waarom de ploeg in hun debuutjaar in de B-League terecht op de tweede plaats staat.

Nadat beide teams vorige week met 3-0 van het veld geslagen waren tegen Lycurgus en Sliedrecht ging het om meer dan alleen de winst. Ook moest er gestreden worden tegen gezichtsverlies. Daar zijn beide teams gelukkig in geslaagd. VoCASA startte veel feller en sterker dan de mannen van Hans Bruins. Een ijzersterke side-out en prima rallyspel brachten de eerste set binnen. Koelbloedig werden de Big Points nu eens wel goed uitgespeeld. In de tweede set kwam VoCASA in eerste instantie nog op een kleine achterstand, maar in een fantasieopstelling, waarbij Nico van Aalten als passerloper en Joep Tiernego als diagonaal in het veld stonden, werd er prima gespeeld. Met de tweemanspassing van Gijs van Pruisen en Torsten Slot (ook tegenover de drie sprongservices) en prima verdeling van Erik Groenen stond er even later een 2-0 voorsprong in sets voor de Nijmegenaren op het scorebord.

Van de beloofde heksenketel, die de Reggehal doorgaans is, was weinig te merken. Was het ontzag voor de gasten uit Nijmegen of angst voor een tweede 3-0 nederlaag op rij?

Rivo begon uit een ander vaatje te tappen in set drie. Diagonaal Ter Maat bleef onstopbaar, maar wist zich nu ook gesteund door de passerlopers die wat langzaam in de wedstrijd kwamen. Het andere vaatje bleek ook veel prikballen te bevatten en daar hadden de heren in het paars geen pasklaar antwoord op. Eindelijk begon het massaal uitgelopen publiek zich te roeren. Iets dat de sfeer en spanning ten goede kwam. Mede door geforceerde eigen fouten aan Nijmeegse kant liep de achterstand al snel op en kwam Rivo terug tot 2-2. Beide teams hadden de eer gered, maar een vijfde set staat op zichzelf. Een prestigestrijd dus!

In het laatste bedrijf nam VoCASA echter al snel een voorsprong om die vervolgens niet meer uit handen te geven. Het moet een rare gewaarwording zijn voor de Rijssenaren die hun team de afgelopen jaren maar zelden zagen verliezen in eigen huis. Maar als je dan toch een thuiswedstrijd verliest, dan maar van VoCASA 😉 Volgend jaar komt het team van Marinus met veel plezier terug in de gezellige Reggehal waar Rivo zich dit jaar heeft ontpopt tot de verassing én welkome aanvulling in de B-League!

De euforie was groot in Nijmeegse kleedkamer. De strijd om de derde plek blijft volledig open en VoCASA wil Rivo dan ook aanmoedigen om volgende week maar weer eens te winnen…….van Sliedrecht. VoCASA zal dan de eigen sportieve plicht moeten vervullen in de thuiswedstrijd tegen Dordrecht om zo weer over Sliedrecht heen te gaan op de ranglijst. Het seizoen loopt op zijn eind, maar voor het zover is kunnen we nog enkele mooie wedstrijden tegemoet zien!

Door: Torsten Slot