De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen krijgt VoCASA de heren van Inter Rijswijk op bezoek. De promovendus wist afgelopen weekend titelkandidaat Taurus nog in vijf sets te kloppen en dus zijn de Nijmegenaren gewaarschuwd. VoCASA zelf verloor namelijk met 3-2 in Dordrecht en mag daarom vanaf dag één in de achtervolging. Lees meer over de wedstrijden van zaterdag 29 september.

Downloaden (PDF, 625KB)

Voorbeschouwing door Torsten Slot, VoCASA heren 1

Dat is wel een positie die in deze fase van het seizoen goed past bij de selectie van Marinus Wouterse. Hoewel de selectie maar op enkele punten is gewijzigd is er toch een en ander veranderd. Enkele spelers kunnen wegens hun opleiding of werk dit seizoen minder vaak trainen of zijn aan het trouwen in Italië en dat zie je gelijk terug. Het is duidelijk dat het team zijn draai nog moet vinden en moet leren met deze nieuwe situatie om te gaan. Realisme is dan ook gepast. Hoog van de toren blazen laten we voorlopig aan anderen over. Daarmee moeten we natuurlijk niet voorbij gaan aan het feit dat er enorm veel kwaliteiten schuil gaan in de selectie van Marinus Wouterse.

Talenten Arjen Roelofs en Nico van Aalten lijken tegenwoordig op een basisplaats te kunnen rekenen. Op de middenpositie ontwikkelen Tim Konings en Koen van Sleeuwen zich enorm snel en als je bedenkt dat Jaapjan Feenstra met een ring om zijn vinger terugkomt uit Italië en op wolken loopt, zit het met de dreiging op midden wel goed. In de passing, onder leiding van Torsten Slot, is steeds meer de gewenste lijn zichtbaar en is te merken dat automatismen in de samenwerking tot stand komen. Dennis van der Wiel speelt alsof hij al jaren bij het team hoort en is een volwaardige vervanger als Arjan of Gijs van Pruissen hun dag niet hebben. Spelverdeler Erik Groenen weet zich met aanstormend talent Edwin Bargeman gesteund in de rug. Routinier Tim van de Vorle is als nestor van het team onmisbaar en kan rust brengen als de jonge jongens zich vergalopperen in het heetst van de strijd.

Terug naar de wedstrijd van zaterdag. Rijswijk is een oude bekende van VoCASA en in het verleden zijn vele verbeten duels uitgevochten. Traditioneel speelt Rijswijk met veel lengte en power, maar het is afwachten of het team nog lijkt op de tegenstander van twee jaar terug. VoCASA zal haar eigen spelletje moeten spelen om met een goed gevoel naar het openingsfeest toe te kunnen. De heren van Rijswijk zijn bij deze ook uitgenodigd en aangezien hun dames ook tegen VoCASA spelen staan er zaterdag sowieso twee winnende teams te feesten. Wie dat zijn? Komt het zien in de VoCASA hal vanaf 16:00 uur (dames 1) en 19.00 uur heren 1.

Bekijk het programma van zaterdag 29 september in de VoCASA-hal