Afgelopen tijd werd regelmatig gevraagd naar de ambities en doelen van de heren van VoCASA. Geloven jullie echt in een inhaalslag om nog mee te spelen om de titel? Willen jullie volgend jaar naar de A-league? U kent dat wel….die vragen.

Tot afgelopen weekend had de spelersgroep het volste vertrouwen in een mooi slotakkoord van de competitie en was het kampioenschap nog niet helemaal uit zicht. Win je namelijk van Lycurgus en Rivo dan is het gat misschien te overbruggen. Met de kennis van nu kunnen we stellen dat plek één en twee waarschijnlijk wel vergeven zijn. Rest het spelen om plek drie, best of the rest, zoals ook eerder dit seizoen al genoemd.

Ook plaats drie, heeft het verleden aangetoond, kan uitzicht bieden op promotie. Met in het achterhoofd de twijfels over promotie in Rijssen (willen niet op zondag spelen) en het feit dat Lycurgus2 niet mag promoveren ( Lycurgus1 speelt al A-League) is dit niet zo’n geheel ondenkbaar scenario. Een bijna even mooi doel om voor te strijden dus!

Er zijn echter meer kapers op de kust die het, zoals reeds bekend, de komende weken onderling uit gaan maken. In dat licht is de ontmoeting tussen Visade en VoCASA van komende zaterdag en hele belangrijke wedstrijd. Visade is aan een goede reeks bezig en kan bij winst tot op één punt naderen. VoCASA wil Visade van zich afhouden en het gat juist vergroten. Daarnaast willen de Nijmegenaren ook gelijke tred houden (of uitlopen op) met Sliedrecht, dat koploper Lycurgus op bezoek krijgt.

Confrontaties tussen Visade en VoCASA zijn bijna altijd onvoorspelbaar, maar zelden van beide kanten van hoog niveau. Vorig seizoen werd het telkens een 3-0 overwinning voor de thuisploeg en ook dit jaar kon Visade in Nijmegen geen potten breken (3-0). De teams kennen elkaar door en door en dus zal de vorm van de dag uitwijzen wie de ander aan de zegekar mag binden. In dit geval is er ook niet echt een favoriet. Op basis van de ranglijst wellicht VoCASA, maar de thuisreputatie van Visade is alom bekend: Visade uit, altijd lastig!

Door: Torsten Slot, libero heren 1