Vocasa MC2 verliest helaas van Weekenders MC1

Verslag van Kyra mc2.

Zaterdag 19 okt speelde Vocasa MC2 thuis tegen Weekenders MC1
Omdat het herfstvakantie waren was Vocasa maar met vier, en kreeg gelukkig een leenspeler uit het andere team, waardoor we met 5 waren. Helaas hebben we alsnog verloren.
De eerste 2 sets gingen niet zo goed, we lieten sommige ballen die we hadden kunnen hebben gewoon vallen, maar als we een bal hadden, ging die vaak wel goed het net over. in de eerste set is de stand 15-25 geworden. Bij de 2e set de stand 13- 25
De 3e set ging dit wel wat beter, alleen speelden we af en toe niet zo hoog waardoor de rest weinig tijd had om de bal te pakken, de stand werd 12-25
De 4e set ging best wel goed, maar omdat we met eentje minder waren was het soms wel lastig naar wie je de bal dan moest spelen, het werd uiteindelijk 16-25
De einduitslag is dus helaas 0-4 voor Vocasa MC2.

JC1: Paarse jeugd verslaat groene brigade

Verslag van Kristian Peeters.

De jongens van 1 van de 2 grote Apeldoornse verenigingen kwamen op bezoek. En dan hebben we het in dit geval over Alterno. Met een flinke groep jongens waren ze naar Nijmegen afgereisd. Mede coach Tessa en zoon Jelle konden de eigen hal nipt op tijd bereiken door alle wegwerkzaamheden in en om Bemmel. Maar toen we eenmaal begonnen, was iedereen bij de les.

Met goede services werd Alterno onder druk gezet en daarbij werd de ballen aan eigen kant goed verwerkt. Een ruime 25-16 betekende een 1-0 voorsprong. Maar de groene jongens bleken wakker geschud en de paarsen lieten het in het begin van de 2e set afweten. Te veel slordigheden, maar ook een paar knappe ballen van Alterno zorgden voor een dikke achterstand. Langzaamaan kwamen de jongens terug in de set en bij de 20 was de achterstand teruggebracht tot 1 punt. Helaas konden we het tij niet volledig meer keren. Daarmee was er weer een gelijke stand.

Terug naar de basis: zelf netjes passen & serveren en vooral met durf spelen. Daar wordt op gehamerd. Gaan voor de ballen en elkaar helpen. Het lijkt zo eenvoudig, maar in de praktijk soms o zo moeilijk.
Gelukkig pakten de jongens het goed op. En met enkele rake klappen werd weer een voorsprong behaald. In de hopelijk laatste set ging het tot de 13 mooi gelijk op. Toen kwam Yannick aan service en die knalde het ene na het andere punt binnen. Met een mooie laatste sprongservice werd de overwinning binnengehaald. Een knappe serie van liefst 12 punten.

Trainer Colin zag vanaf de tribune wat de jongens inmiddels beheersen en waar nog aan gewerkt moet worden. Helaas voor hem bleken de groenen uit Doetinchem ‘s avonds te sterk voor zijn eigen team, maar wel na flink verzet van de paarse mannen.