De sector jeugd van VoCASA zoekt jeugdtrainers (minitrainers en aspiranttrainers).

Over de sector jeugd van VoCASA.

Het is een sterk groeiende en gedreven tak binnen VoCASA met veel vrijwilligers. We zijn ambitieus en gedreven onze kinderen zo goed mogelijk te begeleiden en zijn bezig steeds verder te professionaliseren. Wij bieden al onze jeugd van mini’s tot en met de A-jeugd de mogelijkheid om twee keer per week te trainen. We hebben volgend seizoen (2019-2020), beginnend eind augustus, zeven aspiranten-teams en 50 mini kinderen op dinsdag en vrijdag.

Op dit moment hebben we ruimte voor nieuwe trainers. We zijn op zoek naar:

 1. Mini trainer voor 1 uur per week op vrijdag van 16-17 in VoCASA-hal
 2. Minitrainer voor 2 uur per week op donderdag van 15-17 in Lent
 3. Aspirantentrainers voor zowel meisjes als jongensteams op maandag tot en met vrijdag vanaf 17-20 uur (trainingstijden in overleg)

Wat houdt het in?

 1. Hoofd minitrainer die met een aantal assistenten onze mini’s traint. Alle kinderen uit de speeltuinleeftijd (4 tot 6 jaar) tot en met de oudste mini’s. Het betreft in totaal zo’n 40 kinderen.
 2. Minitrainer die samen met trainer van Pegasus in Lent mini-kinderen begeleid in volleybal en breder gezien aandacht heeft voor beweging (verplaatsing), balcoördinatie en lichaamshouding.
 3. Aspirantenteam 2 keer trainen en coachen op zaterdag. Er zijn verschillende niveaus A, B en C jeugd zowel meisjes als jongens.

Wat vragen wij?

 1. Enthousiasme voor het begeleiden van kinderen in leeftijd van 4 tot 12 jaar. Pedagogisch onderlegd en sociaal en communicatief vaardig. Groep kunnen motiveren en kunnen anticiperen op verschillende niveaus in groepen. Aansturen van de assistent trainers. Een breed-motorische benadering heeft de voorkeur, dwz veel aandacht voor bewegen waarbij spelplezier voor meerdere sporten belangrijk is.
 2. Hetzelfde als hierboven, maar dan samenwerking met trainer van Pegasus.
 3. Enthousiasme om onze ABC-jeugd te begeleiden. Verantwoordelijkheid nemen voor de eigen trainingen n.a.v. de leerlijnen van de NeVoBo. Sociaal en communicatief vaardig en affiniteit met ofwel meisjesgroep of jongensgroep.

Wat bieden wij jou?

 1. Een leuk team van jonge enthousiaste assistenten. Jaarplanning voor de verschillende niveaus uitgaande van de technische leerlijnen van de NeVoBo. Ondersteuning op gebied van coördinatie m.b.t minitoernooien. Ondersteuning op gebied van oefenstof en benaderingswijze in training. Samenwerking met Linda de Vries (dinsdag trainer) en Roos Linssen (coördinator mini’s).
 2. Jaarplanning voor de verschillende niveaus uitgaande van de technische leerlijnen van de NeVoBo. Ondersteuning op gebied van coördinatie m.b.t minitoernooien. Ondersteuning op gebied van oefenstof en benaderingswijze in training. Samenwerking met Linda de Vries (dinsdag trainer) en Roos Linssen (coördinator mini’s).
 3. Jaarplanning voor ABC-jeugd vanuit de leerlijnen van de NeVoBo. Mogelijkheid tot een VT2 opleiding als trainer. Trainingstijden aanpassen (binnen de mogelijkheden) aan jou situatie. Ondersteuning vanuit sector jeugd van ABC coördinator Richard van Voorst.

Ben je enthousiast?

Stuur dan een berichtje aan jeugd@vocasa.nl of laat je interesse weten via Linda de Vries, Richard van Voorst of Ans Majoor.