VoCASA heren 1 heeft wat recht te zetten als komende zaterdag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma staat. Nummer twee van de ranglijst, Rivo Rijssen, komt op bezoek in Nijmegen. Na de harde nederlaag afgelopen week in Friesland is de equipe van Marinus Wouterse gebrand op eerherstel.

In de week dat de wielerwereld schudt op haar grondvesten nu de omvang van het dopingnetwerk van Armstrong duidelijk wordt zal de volleybalwereld in de topdivisie gewoon ‘schoon’ blijven. Doping in de vorm van revanche en eerherstel is alles wat wij volleyballers nodig hebben. Beide teams zullen dan ook vol adrenaline het strijdperk betreden zaterdag.

Matige seizoenstart wegpoetsen
Revanche is altijd een mooie drijfveer om op te spelen. Het maakt extra krachten en emoties los en dat was op de trainingen deze week al goed te merken. Bij iedereen was het besef dat er nog harder gewerkt zal moeten worden om het niveau van vorig seizoen te benaderen. Voorzichtig zijn hier en daar weer tekenen zichtbaar van het frivole en snelle spel dat Wouterse zo graag wil spelen. Het spelen van wedstrijden versnelt dit proces alleen maar.

Op zoek naar revanche kan ook gevaarlijk zijn als je vergeet te gaan volleyballen. Met alleen emotie ga je namelijk niet winnen van Rivo. De Rijssenaren hebben ook wat recht te zetten, aangezien ze wederom verloren van angstgegner Taurus en vorig jaar hun ongeslagen status in thuiswedstrijden verloren door een nederlaag tegen, jawel, VoCASA.

Altijd spektakel met die Tukkers
De rolverdeling tussen beide teams is binnen één seizoen echter compleet omgedraaid. Was VoCASA vorig jaar de favoriet in het eerste duel, ligt die druk nu bij de gasten uit Rijssen. Was Rivo vorig jaar een leuke en verassende nieuwkomer die niets te verliezen had, zijn ze nu al samen met Taurus favoriet voor het kampioenschap. Druk ligt er natuurlijk ook wel bij VoCASA, want een nederlaag zou de slechtste seizoenstart in jaren betekenen. De ervaring van vorig jaar leert ons dat wedstrijden tussen deze twee teams altijd spektakel opleveren. Alle ingrediënten voor een mooie pot volleybal zijn dus aanwezig.

Geniet van volleybal in ‘een van de gezelligste steden van Nederland’
VoCASA zal de gasten hartelijk welkom heten en vanaf 19.00 barst het volleybalgeweld los op het centrecourt. Wij nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken en na de wedstrijd een biertje te drinken ‘in een van de gezelligste steden van Nederland’. Uit de quote van Bas Dimmedal van Rivo blijkt dat de Tukkers er in ieder geval zin in hebben. U ook?