VoCASA begon de eerste set oké. Maar boven het 10e punt liet het team de teugels even vieren, waarna Sudosa gretig toehapte op de gegeven ruimte.
In de rally’s kort langs het net waren de dames uit Assen creatiever en effectiever. Het vertrouwen van Sudosa groeide, zeker toen de ploeg de eerste set met 23-25 binnenhaalde.
In de tweede set was VoCASA wakker geschut. De Nijmeegse vrouwen hielden nu wel het initiatief en konden steeds 4 à 5 punten voorsprong behouden. De passes, setups en aanvallen liepen vloeiender. Met 25-18 werd de stand gelijk getrokken.
In de derde set was er zand in de VoCASA-machine. Sudosa bleef scherp en overtuigde in het afmaken van aanvallen. Bij VoCASA leek daarentegen alles tegen te zitten en het lukte allemaal net niet. Het gevoel van “kampioenkiller” gaf de Drentse dames vleugels. Het werd 14-25 in het voordeel van Sudosa in deze derde set.
Coach Aleksov moest stevig inpraten op zijn VoCASA-dames om ze weer op de rails te krijgen in de vierde set. Terug naar de eigen kracht en niet meer te voorzichtig rondspelen. Dan maar meer risico nemen. Dit advies betaalde zich terug: VoCASA pakte met 25-21 de vierde set en trok met 2-2 de stand gelijk.
Het Nijmeegse publiek had er vertrouwen in dat VoCASA door zou drukken in de vijfde set. De titelkandidaat in het paarse liet zich echter wederom verr-Assen door Sudosa, dat ijzersterk uit de startblokken kwam in set 5.
Sudosa begon met een sterke servicebeurt, en al snel keek VoCASA tegen een achterstand aan van 1-5. Verwarring, onbegrip en frustratie bij paars. VoCASA kwam nog tot 6-10 terug. Daarna waren alle Drentse aanvallen succesvol en ging de slotset met 6-15 naar Sudosa.

VCN nadert koploper

Met de 2-3 uitslag blijft VoCASA nog wel koploper in de Topdivisie, met 41 punten uit 18 wedstrijden.
Concurrent VCN deed goede zaken door met 3-0 te winnen van nummer 3 Voltena.
VCN komt daarmee op 37 punten uit 16 wedstrijden. De ploeg uit Capelle heeft nu de betere papieren in de strijd om het kampioenschap.