Drie VoCASA-teams zijn door naar de volgende ronde. Alleen MB kwam niet door kruisfinale.

Meisjes A:

In Borne won meisjes A de eerste 2 wedstrijden eenvoudig.
Een 1-1 tegen Trivos was daarna voldoende voor een plek in de halve finaleronde.

Meisjes B:

Helaas ging meisjes B in St. Anthonis onderuit in de kruisfinale. Tegen HHC werd ruim verloren

Jongens CMV en Jongens B gaan ook door naar de volgende ronde.
Hieronder een uitgebreid verslag.

Jongens CMV:

De wekker ging al vroeg gisteren, want om 7.30u verzamelen bij de Vocasahal betekende voor velen eerder opstaan dan een normale school- of werkdag. Bestemming: Eibergen.

De 1e wedstrijd was tegen Gemini uit Elst, soort van buren dus. Allebei eerst ver rijden om dan de openingswedstrijd te moeten spelen… bijzonder zullen we maar zeggen. Maar goed, dat hoort erbij.

De 7 paarse jongens hadden er veel zin in en de 2 coaches ook. De 4 startende jongens schoten uit de startblokken. Gemini werd gek geserveerd en geregeld zoek gespeeld. Het ging zo makkelijk dat er ook gewisseld kon worden..met 25-6 was de 1e set binnen.

Dit bleek een voorbode voor de rest van de dag. Set 2 begon weliswaar iets minder, vooral serverend maar de paarse jongens waren veel en veel beter. Dat Gemini 14 punten wist te scoren, lag vooral aan een haperende service een deel van de set.

Tegen VVH ging het zelfs nog makkelijker. De eerste bal was gelijk een klapper, want zo’n harde smash had VVH niet zien aankomen. Met 25-4 en 25-7 was de score bijzonder ruim. Twee winstpartijen dus we lagen op koers.

Nog 1 poulewedstrijd winnen en dan zouden we doorgaan. Een 2e plek zou een kruisfinale betekenen. Zwolle onder leiding van oud-H1 speler Jacco Albers was de laatste tegenstander. Ook zij hadden 2 keer gewonnen, dus er werd echt tegenstand verwacht. Dat viel eerlijk gezegd tegen.
Met flinke aanmoedigingen van de Trivos meiden (hoe leuk was dat!) vlogen de jongens wederom uit de startblokken. In no time was er weer een ruime voorsprong en kon ook nu weer gewisseld worden. Set 2 was een kopie.
Met 25-10 en 25-12 werd Zwolle aan de zegekar gebonden en waren de jongens poulewinnaar. En het belangrijkste: door naar de halve finaleronde op 15 februari.
Super goed gedaan!

 

Jongens B:

In de eigen hal mocht Jongens B hun NOJK openen tegen VCV uit Veenendaal. Een goede ploeg. Dat bleek wel, want die bleken echt een maatje te groot voor de paarse boys. Met 25-14 & 25-15 werd ruim verloren.

Revanche dan tegen Apollo 8 uit Borne? Een echte wedstrijd waarin de krachtsverschillen klein waren. Siem van de Wetering uit H3 was de hardhitter aan paarse zijde (uiteraard zonder de anderen tekort te doen), maar ook hij kon niet voorkomen dat de 1e set verloren ging. Set 2 ging goed. Op een gegeven moment was er zelfs een 18-11 voorsprong, maar die voorsprong werd steeds kleiner. Bij de 21 was het verschil nog maar 3 punten. Helaas ging ook de 2e set verloren met 25-23.

Nog 1 poulewedstrijd om toch nog de kruisfinale te bereiken, want ook plek 3 was daar voldoende voor. SVI (Zwolle) was die te nemen horde. Het ging gelijk op, maar het leek niet te willen lukken met setwinst. Want ook nu werd met 25-23 verloren. Alle hoop op de laatste set. En toen lukte het wel. Met 25-19 werd best ruim gewonnen.

Die setwinst bleek cruciaal, want daardoor werd JB 3e in de poule en mochten ze de kruisfinale spelen tegen Dosko uit Stolwijk.
Die kruisfinale leek het eindstation te worden, want de 1e set werd verloren met 25-17 en een tussenstand van 21-12 deed vermoeden dat het einde nabij was. Maar ineens begon het weer te lopen en kwamen de jongens dichterbij en dichterbij. En ze kwamen zelfs op gelijke hoogte. Met 25-23 ook in sets. Een beslissende 3e set tot de 15. Daarin was VoCASA heer en meester. Alsof ze het beste hadden bewaard tot het laatst. Met 15-11 werd gewonnen en daarmee ook de halve finaleronde bereikt.
Wie had dat gedacht na de eerste 5 sets van de dag??

Een prachtige prestatie!

fotos: www.nul412.nl