VoCASA heren 1 gaat komende zaterdag voor de vijfde speelronde op bezoek bij NVC in Nieuwegein. Voor beide teams een belangrijke confrontatie gezien de lage klassering op de ranglijst. Een zogenaamde zes-punten-wedstrijd dus!

Naast de lage plaats in de stand hebben beide teams meer overeenkomsten. Zo werd voor het seizoen op meer gerekend dan het huidige niveau. Van zowel de Nijmegenaren, als de Nieuwegeiners mag een beter niveau verwacht worden dan voorlopig op de mat is gelegd. Niet voor niets zaten beide teams de afgelopen periode al eens met z’n allen in de kleedkamer, na een pijnlijke nederlaag, voor een goed gesprek. VoCASA krabbelde al een beetje uit het dal door een prima pot te spelen tegen Ter Maat & Co, maar punten leverde het nog niet op.

‘Huj Huj Hajraa!’ is dan ook het motto! Iets dat zoveel betekent als: ‘Hup Hup Vooruit’ in het Hongaars (waar kennen we dat van?) Omkijken heeft weinig zin, zeker als je nog een rol wil gaan spelen in de competitie. Er is hard gewerkt, geschaafd en gezweet in Nijmegen afgelopen weken. Het vrije weekend zorgt voor het gevoel van een nieuwe start. Dat gevoel zullen ze bij NVC waarschijnlijk ook hebben waardoor ook een duel ‘onderin’ de topdivisie een spektakelstuk kan worden.

Voorgaande jaren werd driemaal tegen elkaar gespeeld, waarbij VoCASA telkens aan het langste eind trok. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de uitwedstrijden in de ‘knusse’ sporthal Wijkersloot nooit gemakkelijk werden binnengehaald. VoCASA heeft de statistieken aan haar kant maar NVC het thuisvoordeel. Een echte favoriet is op voorhand dan ook niet aan te wijzen. Wie is het best hersteld van de valse start in de competitie?