Lycurgus maakte de favorietenrol waar. De Groningers zaten al in hun wedstrijdritme bij hun 3e competitieduel en een Europees bekeravontuur in december.
VoCASA speelde zijn debuutwedstrijd met een volledig vernieuwd team. De mannen in het paars konden verrassend goed partij bieden in de tweede set en de eerste helft van de derde set.
Coach Arjen Schimmel gaf zijn gehele team speelminuten.
De VoCASA-coach keek ondanks de nederlaag terug op een fijn duel. ,,Het was heerlijk om weer langs de lijn te staan en voor de jongens om weer een wedstrijd te spelen”, zei hij. ,,Ik ben tevreden over wat ik heb gezien, zeker in de tweede set. Als we dat niveau tegen andere teams ook halen, kunnen we wat moois laten zien dit seizoen.”

De wedstrijd werd live uitgezonden, en de commentator praatte het degelijk spel van Lycurgus en verrassende momenten van VoCASA aan elkaar.
videocut op youtube: “30 minutes of fame” voor VoCASA.

30 minuten samenvatting “purple cut”:

Reactie van Lycurgus:

De setstanden 25-13, 25-22 en 25-13 waren veelzeggend. Amysoft Lycurgus was veel te sterk en speelde een degelijke wedstrijd, clean zuinig net met lage foutenlast.
Lycurgus-Coach Arjan Taaij begon met zijn vaste basis te weten Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Luke Herr. In de derde set kregen de andere jongens ook speeltijd. Dat was vooral voor Jesper van Muijden, die zijn eerste balcontact direct in een punt omzette, leuk. De middenaanvaller speelde vorig jaar voor VoCASA.
VoCASA had 314 dagen niet gespeeld, maar van gretigheid bleek weinig in de eerste set. Aan de andere kant gef Amysoft Lycurgus gedurende de 1e set amper ruimte gegeven werd.
In de tweede set zat er iets meer spanning in de wedstrijd. Bij VoCASA werd de aanval gevaarlijker. Vooral Tom van Steenis kreeg meer vat op de blokkering van de thuisploeg en kon de nodige scores maken.
Aanvallend bleef het af en toe een lust voor het oog. Serverend leverde Amysoft het nodige vuurwerk af. Toch duurde het lang voordat de set in een beslissende plooi viel in het voordeel van Lycurgus.
In de laatste set was het verschil snel gemaakt door Lycurgus. Dat met veel plezier speelde en weinig fouten maakte in de aanval. Met 3-0 in de tas gaat het steeds beter met het ritme van de Groningers.

bron: website Lycurgus