De volleyballers van VoCASA hebben in Groningen kansen laten liggen om het favoriete tweede team van Lycurgus te vloeren en zo het gat op de ranglijst de verkleinen. De Groningers trokken met 3-0 (25-20, 28-26, 25-21) aan het langste eind. VoCASA blijft mede door puntverlies van andere concurrenten op de derde plaats staan in de B-League.

Libero Torsten Slot over deze wedstrijd:

De uitslag geeft een vertekend beeld van de wedstrijd. Om in de wielertermen van de voorbeschouwing te blijven kun je de wedstrijd het best als volgt samenvatten:

VoCASA probeerde enkele malen weg te springen bij Lycurgus 2 omdat het wist in de eindsprint geklopt te worden. Een paar keer lukte dit heel aardig en werd een behoorlijk gaatje geslagen, maar nooit konden de Nijmegenaren vooruit blijven. De ervaren krachten binnen het Groningse team schakelden een tandje groter en brachten de achtervolgers weer bij. Toen de frustraties hoog opliepen over de conservatieve koerswijze van Lycurgus zat VoCASA in de tang. De Groningse formatie zette vroeg aan en won met lengtes voorsprong. Een uitslag die geen recht doet aan het wedstrijdbeeld maar die wel de juiste verhoudingen weergeeft op dit moment.

Terug naar gewone volleybaltaal. De eerste twee sets was het vooral het team van Marinus Wouterse dat telkens een voorsprong wist te nemen met bij vlagen prima volleybal. Vele lange rally’s werden gewonnen, mede door prima verdedigend werk aan Nijmeegse kant. De sterspeler aan Groningse kant Peter Barla werd goed in toom gehouden en kreeg de ballen nauwelijks aan de grond in dit gedeelte van de wedstrijd. Het geloof dat er wat te halen viel begon te groeien bij de mannen in het paars.

De Nijmeegse formatie kenmerkt zich echter ook door series van onnodige fouten waardoor tegenstanders in de wedstrijd blijven. Tegen veel teams kom je daar mee weg, maar niet tegen de gedoodverfde kampioen. Om zulke wedstrijden te winnen zal je een constant hoog niveau moeten neerzetten. Lycurgus kan dat wel aangezien op die momenten de drie ervaren ex-A-Leaguespelers even extra gas geven en zo werd tweemaal op het nippertje de set binnengesleept. Vooral diagonaalspeler Van Diepen speelde een prima wedstrijd en was nauwelijks op een fout te betrappen.

In de laatste set namen de frustraties om de gemiste kansen en het setverlies het over aan Nijmeegse kant en werd het niveau van de eerste twee sets niet meer gehaald. Dat verschillende spelers aan Groningse zijde zich van hun kinderachtigste kant lieten zien zullen we maar als een compliment beschouwen. Alle middelen zijn geoorloofd in een topwedstrijd en die had Lycurgus dan ook allemaal nodig. VoCASA heeft laten zien mee te kunnen met de top in de B-League maar de kille cijfers laten zien dat er nog een wereld te winnen valt.

Gelukkig kan een en ander recht gezet worden in de volgende wedstrijden. De komende weken staan confrontaties met de overige concurrenten op het programma, te beginnen in Voorburg, en zal duidelijke worden of VoCASA de derde plek kan vasthouden om zo een reële kans te houden om in aanmerking te komen voor promotie naar de A-League.