De topdivisie is nog altijd spannend te noemen op een aantal fronten en leuk en gezellig blijft het tot het laatste weekend. Toch staat er voor sommige ploegen niet veel meer op het spel dan de eer van een overwinning. Dat geldt zeker ook voor VoCASA (7e) dat Twente (5e) ontvangt. Maar die eer willen beide ploegen graag opstrijken.

Voorbeschouwing door Torsten Slot

Twente is op basis van dit seizoen toch wel de favoriet voor dit duel waarin beide coaches enkele belangrijke spelers moeten missen. VoCASA speelt zonder Nico van Aalten en Torsten Slot en Twente mist topscorer Horsy. Er is Nijmeegse coach Marinus Wouterse heel wat aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten, al is het maar om het thuispubliek te plezieren! En anders wel om de goede lijn van de tweede seizoenshelft voort te zetten!

VoCASA heeft de laatste jaren wisselend gespeeld tegen Twente. Vorig seizoen werd door beide teams de thuiswedstrijd gewonnen en ook deze jaargang ging Twente er thuis met de punten vandoor. Het spel van de Tukkers ligt de Nijmegenaren niet zo. Waar tegen de overige topteams in de competitie goed en mooi volleybal gespeeld kan worden leveren wedstrijden tegen het team van Henk Goor vaak vechtvolleybal op. Goed spel wordt niet vaak vertoond door beide teams. De speltypen van beide teams matchen niet echt goed, lijkt het.

Laat dat de uitdaging zijn voor zaterdag! Laten beide teams het publiek vermaken door deze keer wel hun topniveau te halen. Er kan vrijuit gespeeld worden en die bevrijding kan zomaar leiden tot een spectaculaire wedstrijd. Veel spelers willen zich nog graag bewijzen na lang blessureleed of minder speeltijd in de afgelopen periode en dus is er reden genoeg voor een ritje naar de VoCASA-hal waar de mannen in het paars vanaf 19.00 uur op zoek gaan naar een stunt in de laatste fase van het seizoen.