Dit weekend speelden een aantel jeugdteams thuis.

VoCASA JC1 – Trivos JC1

Beide JC teams mochten hun 1e thuiswedstrijd spelen. JC1 begon tegen Trivos. De eerste paar ballen waren nog wat weifelend, maar daarna kwamen de jongens op gang. De stabiele service leverde de nodige punten op. En daarnaast werd geregeld een mooie aanval op de grond geslagen. Trivos kwam er 3 sets lang niet aan te pas. Twee keer 25-15 en een 25-12 zorgden voor de winst. De coaches probeerden de jongens scherp te houden en te laten waken voor gemakzucht. Maar in het begin van de 4e set werd toch in die valkuil getrapt. In no time stonden we 10 punten achter, vooral door eigen fouten. Trivos hoefde er weinig voor te doen. De boel een beetje omzetten om het tij te keren en dat had effect. De achterstand werd langzaam ingelopen en bij de 18 was er weer een voorsprong. Die werd niet meer uit handen gegeven. De 2e 4-0 overwinning was daar.
  • VoCASA JC1 – Trivos JC1: 4-0

VoCASA JC2 – Gemini JC1

JC2 mocht daarna aantreden. Voor Efe en Finn betekende dat de 2e wedstrijd van de dag. Zij spelen de thuiswedstrijden van JC1. Dit nieuwe team speelde tegen Gemini zijn 1e thuisduel. Een tegenstander die ook louter uit jongens bestaat. Leuk om te zien. De 1e set ging gelijk op, maar boven de 15 liep JC2 langzaam weg. De setwinst kwam niet meer in gevaar. De set daarna verliep uitstekend. De jongens bleven continu aan de goede kant van de score en de set werd ruim gewonnen. Een keurige 2-0 voorsprong. Sowieso al knap. Gemini liet het er niet bij zitten en kwam goed voor de dag in de derde set. JC2 liep achter de feiten aan. En de derde set ging verloren. Leuk voor de wedstrijd, minder leuk voor JC2. Maar de jongens herpakten zich keurig. De 4e set en daarmee de wedstrijd werd een prooi voor JC2. De 1e winst van het seizoen is binnen voor dit team. Grote klasse. Op naar meer!

• VoCASA JC2 – Gemini JC1: 3-1

VoCASA JB1 – Xanthos JB1

Jongens B heeft sinds deze week een nieuwe coach. Hiervoor stonden ouders aan de zijlijn de jongens te coachen, maar voorlopig neem Henk van Hensbergen de jongens onder zijn hoede. En wie weet als het bevalt dat hij langer blijft.

Gisteren ging het team naar Xanthos (Zetten) voor hun 2e wedstrijd. Er werd goed uit de startblokken geschoten. De eerste twee sets gingen overduidelijk naar Paars. Maar door wat technische fouten en doordat Xanthos wat beter ging spelen, kwam de spanning terug in de wedstrijd. Want de derde set werd verloren. Gelukkig herpakten de jongens zich en keerden ze met 4 punten terug naar Nijmegen. Fijn ook dat Noah Dean weer kon spelen na zijn lichte hersenschudding.

Een mooi debuut voor de nieuwe coach. En omdat Henk nieuw is bij de vereniging: Welkom Henk!!

• VoCASA JB1 – Xanthos JB1: 4-0

VoCASA MC1 – Trivos MC1

Ook Meisjes C1 trad aan tegen Trivos. Overtuigend wonnen de meiden in het paars van groen.
Met setstanden 25 – 14 ,  25 – 8, 25 – 6, 25- 9 is duidelijk gemaakt welk team in de regio het beste draait.
VoCASA MC1 is na twee wedstrijden met volle puntenscore nu koploper in de stand van Meisjes C 2e Klasse L
Ikaros volgt op 2 punten, Switch op 3 punten.

VoCASA MC1 ligt op koers voor het kampioenschap.

• VoCASA MC1 – Trivos MC1: 4-0

VoCASA MC2 – Volamie MC1

verslag door Elin

Zaterdag heeft mc2 van vocasa weer haar best gedaan.
Dit keer hebben de meiden met 2-3 verloren. Ze moesten tegen Volamie mc1 en daar zaten ook meiden in die al in de b zitten.
Het is wel fijn dat ze een speler extra hadden. Anders zou het wel heel zwaar zijn. De eerste set moesten de meiden even wennen, waardoor Volamie won met 14-25.
De tweede set kwam Vocasa weer terug en won met 25-19. Maar de meiden van Volamie lieten niet gebeuren dat Vocasa de derde set zou winnen, het werd 16-25.
Vocasa kwam terug in de vierde set en won die met 25-14. Die set ging heel goed, echt knap van de meiden.
De laatste set ging wat minder en werd verloren met 4-15. Maar de meiden van Vocasa speelden meestal wel drie keer over. Dat deed Volamie niet.

• VoCASA Mc2 – Volamie MC1 : 2-3