JC2 houdt het spannend.

Ook JC2 mocht naar Elst voor hun wedstrijd. En ook JC2 liet in de eerste set heel sterk volleybal zien. Ze walsten over Gemini heen. Met 25-13 was daar een snelle voorsprong. Doorpakken was het logische devies. Alleen konden de paarse jongens lastig omgaan met een tegenstander die veel retourneerde in 1 of 2 keer. Ze lieten zich geregeld verrassen. Maar tegen het einde van de set was de scherpte daar en hup; er op en er over! Met 25-22 werd de voorsprong verdubbeld.

Set 3 leek wel een kopie van de 2e set. Uit je ritme gehaald worden, je herpakken, de kleine achterstand inlopen en dan gewoon winnen. Dus stond het na 3 sets ‘gewoon’ 3-0. De winst was binnen maar nog wel een set te gaan.

De concentratie was verdwenen en de jongens leken genoegen te nemen met een 3-1 winst. En zo gebeurde.

Met nog 2 wedstrijden te gaan tegen de #3 en de #1 maar wel met een verliespunt minder, heeft JC2 het kampioenschap in eigen hand. Geen gemakkelijk programma, maar wie weet waar het eindigt voor dit nieuwe team!

JC1 krijgt Apeldoorn stil

Een oorverdovende start. Dat mag je wel gerust zeggen. Zowel de JC van Alterno als de JB lieten even horen van wie de hal was. Met flinke aanmoedigingen werd gestart en onze paarse jongens waren even onder de indruk. Hun eigen aanmoedigingen kwamen er niet bovenuit. En dan was de start van Alterno ook nog eens sterk. De achterstand was redelijk, maar na een time out om de jongens even op het juiste spoor te krijgen, werd langzaam het niveau beter.
De achterstand werd weggewerkt en langzaamaan schalde het VO – CA – SA door de zaal. Met 25-21 werd de set gewonnen, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Lekker dus.

De pass op rechtsvoor blijkt soms nog een uitdaging, zowel voor de passing als voor de spelverdeling. Rustig blijven is dan lastig. Dat gebeurde in de 2e set. Slordig spel met een onzuivere passing en spelverdeling. En dan is volleybal best lastig. Maar opgeven is er niet bij voor deze jongens. Zo knokten ze zich terug in de set en pakten zelfs een setpoint. Helaas werd die niet verzilverd, waarna Alterno wel toesloeg.

In de derde set was Vocasa heer en meester. Goede services en geregeld een mooie smash maakte dat de paarse jeugd steeds luider werd en de groene jongens steeds stiller. Met een nieuwe voorsprong werd begonnen aan set 4.
Het begin ging gelijk op, maar daarna liep JC1 langzaam weg. Een geweldig blok van Cas bracht het team op matchpoint. En die werd gelijk benut. Een mooie 3-1 winst.

En nu staat er ineens ‘promotie’ achter onze naam in de app.
JC1 speelt met 1 dispensatiespeler, dus of die promotie ook realiteit gaat worden is nog niet helemaal helder.
We zullen zien. Eerst de laatste 2 wedstrijden maar spelen en dat zijn geen gemakkelijke.