JC1 stuurt Volta puntloos terug naar Lelystad (4-0)

‘Dit was een saaie wedstrijd’ aldus 1 van de jongens na afloop.
En ergens kon ik hem geen ongelijk geven. De uitwedstrijd tegen Volta was al makkelijk met 4-0 gewonnen en het was zaak om niet tegen onnodig puntverlies aan te lopen. Bij de coaches sijpelden al berichten door dat dit klusje wel even geklaard zou worden. Klassiek geval van op de loer liggende onderschatting dus. Aan het coachduo de taak om daarvoor te waken en de jongens bij de les te houden.

Het was duidelijk weer wennen tegen een tegenstander die veelvuldig in 1 of in 2 keer de bal over het net speelt. Tot de 10 punten ging het duel gelijk op, daarna kwam JC1 beter in het spel en liep de service een stuk beter. Met 25-15 werd toch makkelijk gewonnen.
Set 2 en 3 waren een eenvoudige prooi. Af en toe kon het team een mooie aanval laten zien aan het publiek. En de complimenten voor Siebe die een aantal mooie ballen van de grond haalde. In vrije korte tijd stond er een 3-0 score op het bord.

Toch voelde je aankomen dat de 4e set nog wel eens lastig kon worden. Het enthousiasme was wat getemperd en soms werd wel heel laks gedaan in het achterveld. De 4e set werd nog goed gestart, maar daarna liet het team Volta onnodig terugkomen. De coaches namen hun 1e time-out van de wedstrijd om het team weer op scherp te krijgen. Het leel effect te hebben, want daarna werd de wedstrijd weer goed opgepakt. Met een fraaie sprongservice werd de wedstrijd beëindigd.

 

Gehavend JB neemt volle buit mee tegen Tweestroom (4-0)

Met slechts 1 wisselspeler op de bank nam JB het zaterdag op tegen Tweestroom.
Momenteel gaan de jongens aan de leiding, maar de runner-up hijgt in de nek. Zaak om met zoveel mogelijk punten terug te keren naar Nijmegen. Zowel Noah-Dean als Wouter zijn geblesseerd. Noah-Dean sukkelt al een tijdje met de naweeën van een lichte hersenschudding en de duim van Wouter vond een geslagen bal niet fijn en protesteert sindsdien. Jammer voor deze jongens. Dat betekende dat er op papier slechts 1 middenman was. Enige flexibiliteit werd gevraagd van het team.

Er werd goed gestart, erg goed zelfs. De eerste set werd ruim gewonnen. Daarna werd het rommeliger maar kwam ook Tweestroom beter in het spel. Kortom het werd een wedstrijd. Wel een wedstrijd waarbij JB zich elke set de sterkste toonde. De verschillen waren klein, maar de winst was ruim. Met 4-0 en dus 5 punten verliet JB Gendt en zette daarmee een flinke stap vooruit in de strijd om het kampioenschap.