Een dag van de 3-1 scores, part 1 (JC1)

De jongens van JC1 openden deze paarse dag tegen Longa. Zaak om de druk op SVH te houden, zodat de topper van volgende week mogelijk nog spannend kan worden. Een paar wijze woorden vooraf om de jongens met veel enthousiasme het veld in te sturen, pakte goed uit. Veel servicedruk zorgde voor een voorsprong. En die werd niet meer uit handen gegeven. Vrij rap werd de eerste set gewonnen. De jongens drukten door. Ook in de 2e set waren ze heer en meester. Deze werd eveneens ruim gewonnen. 2-0 voorsprong, doorgaan op dezelfde weg zou je zeggen.

Maar de volleyballers onder ons weten dat de 3e set altijd een lastige is. Concentratieverlies ligt op de loer en de tegenstander probeert nog 1 keer om er wat van te maken.
Zo bleek ook nu weer. JC1 verslapte, Longa rook haar kans en vooral ook eigen slordigheden (service en verdediging ondermaats) brachten de spanning terug in de wedstrijd. Onnodig aldus beide coaches, maar die konden het tij ook niet meer keren. Dus moest een vierde set de beslissing brengen, althans dat was de paarse hoop.

Gelijk werd er fel en goed gespeeld. De jongens wilden geen 5e set spelen en dat hoefde ook niet nodig te zijn door het kwaliteitsverschil. Ze pakten goed door en de set en daarmee de wedstrijd werd gewonnen. 3-1 winst dus. Het gevoel naderhand was een beetje dat er onnodig een puntje was verspeeld. Maar complimenten dat de jongens het weer goed oppakten! Dat is belangrijk.
Op naar de topper volgende week! Nr 1 tegen nr 2.
Wie eindigt bovenaan??

Ps. ’s Avonds mocht Yannick nog shinen bij H1 als ’topper van de maand’.
Ook de grote jongens wonnen met 3-1 in de eredivisiewedstrijd tegen SSS.
Die winst was erg fijn!

Dag van de 3-1 scores, part 2 (JC2)

Na JC1 mocht JC2 aantreden. Nummer 3 Dynamo kwam op bezoek. Geen makkelijke tegenstander. En Manu was afwezig, maar dat werd geweldig opgevangen door Tess uit MC2.

Het begin ging gelijk op. Tot de 10 was het een beetje om en om voor wat betreft een voorsprong. Toen gaf Dynamo gas. JC2 kwam er even niet meer uit. Dynamo liep weg en de voorsprong werd zo groot dat de winst van de 1e set duidelijk naar Dynamo ging.

Gelukkig gingen de koppies niet hangen en dat was mooi om te zien. Daar waar Dynamo geregeld in 1of 2 keer speelde, bleef JC2 keurig in 3x spelen. En ze bleven ook steeds smashen. Heerlijk!
Set 2 ging naar Vocasa en de stand was weer gelijk. Paars had de smaak te pakken en zette door. Tess deed keigoed mee. Alsof ze altijd in het team zat. Prachtig. En met een trotse mama op de tribune. De derde ging met duidelijke cijfers naar JC2.

Winst of tie-break? Meteen werd er fel gestart. Goede services van onder andere Pepijn creërden meteen een gat. En dat werd groter en groter. Alles viel goed en zo won ook JC2 met 3-1.

Op 14 december de grote finale, want JC2 gaat aan kop gelijk met Nuovo. En laten zij dan tegen elkaar spelen in de Vocasa-hal!