Winst was er zaterdag voor bijna alle seniorenteams, slechts heren 3 verloor. In De Gelderlander staat op maandag een kort verslag van de wedstrijd van heren 1 plus een langer verhaal over dames 1-speelsters Fleur en Marlot. Koop die krant of lees de volleybalverhalen aan de bar in Café Casa.

Libero Torsten Slot (heren 1) schrijft voorbeschouwingen en verslagen voor de site Vizier op Volleybal. Hieronder zijn verslag van zaterdag 28 januari:

Zaterdag was het weer one-of-those-days! In een zinderende wedstrijd versloeg VoCASA Taurus uit Houten met 3-1 (25-23, 25-22, 32-34, 25-17). Zulke wedstrijden komen maar enkele keren per seizoen voorbij. Beide teams speelden prima volleybal en de punten werden echt verdiend met mooie acties en niet door fouten van de tegenstander. Het publiek was de grote winnaar in Nijmegen, niet in de laatste plaats vanwege de bonus die ze kregen: een vierde set.

De schaduw van deze wedstrijd had zich al de hele week vooruit geworpen. VoCASA liep de eerste weken van 2012 tegen onnodig puntverlies aan en worstelde een beetje met zichzelf. Taurus blijft de eeuwige belofte van de B-League, maar de vraag is of en wanneer ze die gaan waarmaken. Het had zaterdag kunnen gebeuren, maar het zou anders lopen.

In de eerste set was het VoCASA dat het initiatief nam waarbij vooral de side-out ijzersterk was. Arjan Roelofs speelde vanaf het begin zijn beste wedstrijd van dit seizoen en was op de pipe en aan de buitenkant niet af te stoppen door het Houtense blok. De score was eigenlijk de hele set in balans en sloeg uiteindelijk door in Nijmeegs voordeel. De vele wissels bij Taurus konden ook het verschil niet maken, ondanks een qua lengte indrukwekkend team dat in het veld stond. Lengte zegt echter niet alles bleek.

De tweede set verliep gelijk aan de eerste waarbij Taurus eigenlijk de hele set op voorsprong stond, maar VoCASA speelde het boven de twintig gedecideerd uit. De doorgaans sterke passing van Taurus stond zwaar onder druk en ook de buitenspelers kwamen er niet aan te pas tegen het ongebruikelijk sterke Nijmeegse blok. Het was routinier Marcel Flendrie die hoogst persoonlijk deze set binnen blokkeerde.

De derde set zou het hoogtepunt van de avond worden. VoCASA hield het initiatief en leek af te stevenen op een mooie 3-0 overwinning maar een serviceserie van de ingevallen middenman nummer 7 bracht Taurus terug. Een bloedstollend spannende fase brak aan waarin ook het publiek zich nog meer liet horen. De matchpoints voor VoCASA en de setpoitns voor Taurus gingen over en weer. Een foutservice die toch werd ingegeven door de scheidsrechter gevolgd door een communicatiefout aan Nijmeegse kant brachten de 34-32 stand op het bord, voor Taurus.

Zo’n vierde set kan twee kanten op gaan. Valt VoCASA weg door de teleurstelling van het verlies in de derde set en drukt Taurus door of herpakken de mannen uit Nijmegen zich en laten ze zien wie die avond het beste team is? Het laatste gebeurde. Met een uitblinkende Joep Tiernego op de diagonaalpositie lieten de mannen in het paars er geen gras over groeien. De vierde set en daarmee de wedstrijd werd relatief gemakkelijk gewonnen en het feest was compleet. Het publiek genoot van de onverwachte verlenging van deze topwedstrijd!

Het was goed om te zien dat de sfeer weer teruggekeerd was in het Nijmeegse team en dat kwam het niveau duidelijk ten goede. De onderlinge stand tussen de teams werd zo 2-1 voor VoCASA en dat zal ze niet lekker zitten in Houten. Toch zal Taurus nog wel sterk terugkomen in de competitie is de verwachting, zeker met de kwaliteitsimpuls op de spelverdelerspositie. VoCASA kan zich vol zelfvertrouwen opmaken voor de komende wedstrijden tegen Flamingo’s (thuis op 11 februari) en Gemini waarin de derde plaats op de ranglijst geconsolideerd moet worden!