Heren 6 neemt uitdaging aan van Timo: “Misschien als jullie een stukje voor de website maken, dan komen de punten vanzelf”.
Jasper Thunnissen pakte de pen op en schreef als eigen H6-“Rob Buis”:

Het eerste punt van het seizoen is binnen.

Afgelopen donderdag moesten onze heren 6 in Winssen spelen tegen de Weekenders. VoCASA die nog geen punt hadden gehaald dit seizoen ging dus voor de winst! We miste onze coach en trainster Imke aangezien zij zelf moest spelen en ze heeft met 3-2 gewonnen, gefeliciteerd!

De eerste set kwamen de Weekenders helaas al snel op voorsprong en gaven dit niet meer weg. Vooral met het ontvangen van de service en de rust in het spel behouden ging het mis bij VoCASA.

De tweede set ging met vlagen beter. Het was goed om te zien dat de mannen nog niets hadden opgegeven. Er werden mooie punten gemaakt maar het was helaas niet genoeg om de set te pakken.

De derde set moest het dan gebeuren. Gilbert riep nog heel hard: “ok jongens, deze drie zijn nu van ons!” Tevens was dit het moment voor nieuweling Jasper om in te vallen, het mocht echter niet baten. Ik weet niet of het zijn tae kwondo achtergrond was wat hem dwars zat (hij is het niet gewend dat hij nu juist wel de ballen moet raken), of de druk van de opmerking van Gilbert, maar ook de derde set ging overtuigend naar Winssen.

Je zou denken dat met een 3-0 achterstand de wedstrijd voorbij was en de spirit gebroken zou zijn maar dat was totaal niet het geval. VoCASA kwam terug, de vierde set zou onze set worden….. We kwamen zelfs met 7 punten op voorsprong. Dit was mede dankzij een uitstekende service van Ton en een paar prachtige aanvallen van de overige 5. Ook het verdedigende werk leek op een geoliede machine, vooral dankzij sowieso 1x het uitstekende block van Gilbert? (je had er bij moeten zijn) Het maakte niet uit waar de ballen kwamen, we gingen er voor. Toch kwam Winssen terug en het werd zelfs 24-22 voor de tegenpartij. Ronald vroeg snel een time-out aan en gaf een speech waar Donald Trump nog wat van kon leren. De mannen vlogen over het veld en het werd 24-24. Elk punt was er 1 en er werd gestreden alsof het om het kampioenschap ging. We wonnen de set met 24-26, het eerste punt is binnen!

De mannen gingen met opgeheven hoofd de kleedkamer in en vierde het achteraf met een drankje en een hapje.
Volgende week spelen we thuis tegen de nummer 2 wat een zware match zal worden maar als we spelen zoals de laatste set, wie weet…..