OQ8A1480Eigenlijk had de kop van dit artikeltje ‘Dicky Kottink – Apollo 8: 3-1’ moeten zijn. Want zonder de andere spelers tekort te willen doen, was het Dicky die in twee sets met messcherpe services de doorslag gaf in deze wedstrijd, die verder vrijwel gelijk op ging tussen beide teams.

Foto’s en verslag Wolter Meijer.

In De Gelderlander van maandag 10 november lees je een uitgebreid verslag van Timo van Zandbrink.

1e set
Heren 1 van VoCASA startte met Jaap-Jan Feenstra (verrassend, want Jaap-Jan had deze week nauwelijks kunnen trainen), Erik Groenen, Joris Zwanenburg, Nico van Aalten, Stijn Marsman, Stijn van Schie en Torsten Slot.
Beide ploegen begonnen nerveus en maakten veel fouten; 4-4, Tot 7-7 bleef de stand in evenwicht en toen zorgde de service bij Apollo 8 voor een 7-9 score. Bij 11-12 werd Dennis van der Wiel ingebracht voor Nico, maar onverzorgd spel bij VoCASA leidde tot een 12-15 stand. Nu waren het de bezoekers uit Borne die fouten maakten en bij 16-16 was de score weer in evenwicht. Het verschil was echter dat Apollo als een team in het veld stond, terwijl het hard werkende VoCASA meer zeven individuele spelers waren die speelden; 19-21. Er was aan VoCASA kant dan ook geen verweer op de service en de aanval van Ecare Apollo en de eerste set ging met 20-25 naar de bezoekers, 0-1.

Geen beeld? Klik hier voor Foto’s 8 nov 2014 op Google+

2e set
De basis-zeven uit de eerste set mochten weer starten. Service en blokkering waren nu beter aan VoCASA zijde; 3-1. Met iets meer rust in het spel bleef de voorsprong tot 11-8 intact. Opnieuw slordigheden aan VoCASA kant zorgde ervoor dat de bezoekers uit Borne langszij en zelfs op voorsprong konden komen; 13-14. In plaats van de keiharde sprongservice te spelen, die vaak uit- of in het net ging schakelde VoCASA nu meer over op een kalm gespeelde en geplaatste service en daar had Apollo duidelijk moeite mee; 18-15. Opnieuw was er nu een fase in het VoCASA spel waarin een geen lijn in het spel viel te ontdekken en Apollo profiteerde; 21-21. Dennis kwam in het veld voor Stijn van Schie en met een uiterste krachtsinspanning werd deze set een prooi voor VoCASA; 25-22 en 1-1.

3e set
Opnieuw kwamen de zeven spelers uit de eerste twee sets in het veld. VoCASA begon matig en keek snel tegen een 2-4 achterstand aan. Er leek “angst” in het spel van VoCASA te sluipen. Aanvallen werden niet voluit geslagen en de scherpte ontbrak. Apollo buitte dit goed uit en kwam op 10-13. Dennis werd ingebracht voor Joris en VoCASA herstelde zich; 17-17. Deze set leek in deze fase naar beide ploegen te kunnen gaan en toen….. toen kwam Dicky Kottink in het veld voor Erik. Dicky serveerde scherp, Apollo had geen verweer en een 18-19 achterstand werd omgebogen in een 22-19 voorsprong. Dit bleek het breekpunt in de set, Apollo liet heft hoofd hangen en met 25-21 werd deze belangrijke set binnen gehaald door VoCASA; 2-1.

4e set
Dicky bleef staan voor Erik en Dennis voor Joris. VoCASA begon iets scherper dan in de vorige sets en een 4-2 stand was het gevolg. Nu volgden opnieuw een moeizame fase waarin veel fout ging en de gasten uit Borne kwamen langszij; 8-8. VoCASA hervond zich, schakelde een tandje bij en kwam op 14-11, maar door het wisselvallige spel van beide ploegen kon deze set, zo voelden de fans, nog alle kanten op. En toen…… toen kwam Dicky aan de service. Opnieuw produceerde hij een aantal messcherpe services en Apollo moest het antwoord schuldig blijven; 21-12. De strijd was nu gestreden en met 25-14 ging de vierde set en daarmee de wedstrijd naar VoCASA; 3-1.

Er werd van directe concurrent Apollo 8, met 3-1 gewonnen, waardoor VoCASA naar de negende plek op de ranglijst stijgt. Toch blijft bij de fans het gevoel hangen dat er ‘iets moet gebeuren’ want het spel van VoCASA blijft te wisselvallig en het is vooral aan twee goede servicereeksen en hard werken te danken dat in deze partij de volle winst werd behaald. Maar, de punten zijn binnen en daar gaat het in deze fase om. VoCASA heeft veel klasse in huis en als het team ook echt als team gaat spelen, dan gaan de puzzelstukjes op hun plaats vallen en zullen er nog veel punten worden gehaald. Proficiat met deze belangrijke overwinning mannen; dat smaakt naar meer!