Vanavond staat in Sliedrecht een ware klassieker op het programma. De thuisploeg ontvangt VoCASA uit Nijmegen in een duel om plaats zes op de ranglijst. Beide teams zijn sinds de invoering van de B-league/topdivisie aanwezig op dit niveau en zijn daarmee een constante factor. Vele teams zijn gekomen en gegaan maar deze twee formaties hebben zich nooit laten verassen. Daarentegen zijn ze beiden ook nog nooit in staat geweest om het genoegen van de eredivisie te mogen proeven.

Voorbeschouwing door Torsten Slot

Vorig seizoen lieten zowel Sliedrecht als VoCASA een topnotering aantekenen met hun vijfde en derde plaats in de eindrangschikking. Vroeg in dit seizoen zijn ze echter voorbijgestreefd door de nieuwe favorieten voor de titel zoals Twente, Rivo en Taurus waardoor de achtervolging vanaf plaats 6 en 7 moet worden ingezet.
Realisme is gepast op dit moment. Andere teams hebben flink ‘ingekocht’ en beschikken mede daardoor over meer individuele klasse. VoCASA en Sliedrecht hebben het altijd al moeten hebben van de teamprestatie zonder echt te kunnen leunen op zogenaamde ‘sterspelers’.

Bovenstaande zorgt er wel voor dat de teams elkaar doorgaans weinig ontlopen en erg aan elkaar gewaagd zijn. De vorm van de dag is vaak beslissend. Zo ook vorig seizoen toen VoCASA een 2-0 achterstand in Sliedrecht omboog in een spectaculaire overwinning. De heren van Sliedrecht waren later in het seizoen met 3-0 duidelijk beter in vorm in Nijmegen.

VoCASA is in vorm gezien de prima wedstrijd tegen Gemini, al is Sliedrecht duidelijk van een ander kaliber. De gastheren hebben net een aantal nederlagen moeten slikken tegen hoger geplaatste teams en willen graag wat recht zetten.

Of het nu de ‘road to the A-league’ heet of een ‘masterplan’, het team van Van Wolferen mag graag de ambities uitspreken, zij het met een knipoog. Dat zet tegenstanders wel op scherp voor een potje in de gezellige Stoep. Het publiek zal er weer in grote getalen aanwezig zijn en hopen op een extra kan bier, want de teller staat voor de Sliedrechtse heren nog steeds op vijf. VoCASA zal hier echter niet zo maar aan meewerken, daar kunt u zeker van zijn! Dit kon maar zo eens de leukste wedstrijd van het weekend worden in de Topdivisie!