De volleyballers van VoCASA heren 1 hebben zichzelf gisteren een goede dienst bewezen in de strijd om de derde plaats in de B-League. In Amsterdam werd US met ruime cijfers verslagen 3-0 (15-25, 16-25, 21-25). De Amsterdamse branieschoppers kwamen sterk uit de startblokken en namen een 7-2 voorsprong. De sfeer in de hal zat er goed in, mede door het publiek dat al klaar was voor het aansluitende feestje. Dat kun je wel aan US over laten. En geef ze eens ongelijk want in het verleden leek VoCASA zich daar nog wel eens door van de wijs te laten brengen.

De collectief sterk spelende Nijmegenaren namen het initiatief echter snel over zetten de Amsterdammers stevig onder druk. Met een sterke floaterservice werd de libero zoek gespeeld. Deze moest al gauw het veld ruimen voor een tweede libero die geen verbetering bleek. De Nijmeegse blokkade en verdediging stonden als een huis zodat US geen bal op de grond kreeg. In de side-out en de aanval waren de mannen van Marinus Wouterse niet te stoppen. Vooral ‘jonkies’ Arjan Roelofs en Nico van Aalten speelden een sterke wedstrijd.

Na de eerste twee sets eenvoudig gewonnen te hebben gaf US in de derde set nog een keer gas. Ook zij kennen de reputatie van VoCASA als het gaat om het spelen van vijfsetters. Je bent nooit helemaal kansloos moeten ze hebben gedacht. Dit bleek echter wel het geval want boven de twintig werd de Amsterdamse degradatie definitief een feit. Een prima wedstrijd van VoCASA werd zo binnen het uur beslist hetgeen vooral gunstig was voor de oplopende parkeermeters.

Na de misstap van Sliedrecht in Dordrecht vorige week is VoCASA de favoriet om een voor de club historische derde plaats te bemachtigen. Echter ligt Taurus nog op de loer om bij een misser van de Nijmegenaren er alsnog over heen te gaan. Volgende week speelt VoCASA tegen NVC dat door de zege op kampioen Lycurgus zeker is van lijfsbehoud. Daarmee werd direct bewezen dat de Groningers erg afhankelijk zijn van één speler. Net als in het bekertoernooi, toen verloren werd van tweededivisionist Arvevo, was Lycurgus weer gewoon het team dat vorig jaar tiende werd. Toch moet ook VoCASA erkennen dat de Groningers dit jaar verdiend kampioen zijn geworden in de B-League want zo’n straatlengte voorsprong zegt genoeg!