VoCASA heeft zich redelijk hersteld van het slechte spel van vorige week in sneek. Punten leverde de thuiswedstrijd tegen koploper Rivo Rijssen echter nog niet op. In een wedstrijd met twee gezichten werd verloren met 1-3 (25-19, 19-25, 17-25, 18-25) van de Tukkers. De nummers 2 en 3 van afgelopen seizoen maakten er een mooie wedstrijd van en kunnen in ieder geval spreken van revanche op hun optredens van het vorige weekend. Verslag van Torsten Slot.

Bravoure in eerste set
De eerste set was duidelijk voor VoCASA. Met bravoure en vooral erg goed volleybalspel werd de favoriet uit het Oosten onder druk gezet. De Nijmeegse formatie was vastbesloten om wat recht te zetten na de ‘zure’ nederlaag tegen Sneek. Met die boodschap had coach Wouterse zijn mannen ook het veld in gestuurd: ‘als we ons niveau kunnen halen kunnen we ons zelf recht in de ogen kijken. Of dat genoeg is om te winnen van Rivo zal moeten blijken.’

Dat het eigen niveau gehaald werd was een mooie opsteker en dat dan ook Rivo te pakken is bleek wel uit het scoreverloop in de eerste set. Vooral serviceseries van Tim Konings waren de broertje Ter Maat te machtig en al snel moest deze passers het veld ruimen. In het rallyspel stond de Nijmeegse blokkade en verdediging als een huis en aan het net waren de mannen in het paars een stuk scherper.

Rivo maakt minder fouten
Dat Rivo ook dit jaar weer mee gaat doen om de bovenste plaatsen bleek echter vanaf de tweede set. Door slordigheden van VoCASA kwamen de mannen van Bruins steeds beter in de wedstrijd en aangezien hun eigen foutenlast sterk omlaag ging kantelde de wedstrijd in hun voordeel. Optimaal gebruik makend de Nijmeegse fouten werden de volgende sets redelijk makkelijk binnengehaald door Rivo.

Wat moet het heerlijk zijn voor een team een speler als ‘Wauw’ ter ter Maat in je team te hebben. Een scoringspercentage dat zijn gelijke niet kent in de topdivisie en een berg vertrouwen voor z’n teamgenoten. Rivo speelde nagenoeg foutloos de wedstrijd uit en gaf zo het meegereisde publiek iets om voor te klappen. Hebben we hier een kampioen aan het werk gezien?

Mindere broeders zijn volgende hindernis
VoCASA liet in ieder geval zien het volleyballen nog niet verleerd te zijn en kan met vertrouwen uitkijken naar de komende ontmoetingen met Gemini en NVC. Twee clubs die ook in zwaar weer zitten, waardoor deze wedstrijden al vroeg in het seizoen bepalend kunnen worden voor het verdere verloop. Als er de komende twee weken net zo hard gewerkt gaat worden op de trainingen als afgelopen week zal de stijgende lijn doorgezet kunnen worden. VoCASA heeft de weg omhoog in ieder geval weer ingeslagen!