VoCASA volleybal Nijmegen heren 1 2012-2013Morgenavond speelt VoCASA in Houten tegen de nummer drie van de Topdivisie: Taurus. Een duel tussen twee teams die elkaar veelvuldig tegen kwamen de afgelopen jaren met wisselende resultaten. De uitslag laat zich dan ook moeilijk voorspellen, hoewel Taurus toch als favoriet deze wedstrijd in gaat.

Voorbeschouwing door Torsten Slot.

De historie van deze ontmoeting is rijk. Taurus speelt bijna net zo lang als VoCASA in de topdivisie (min één jaar eredivisie) en de duels staan doorgaans garant voor goed volleybal. Taurus start vaak als favoriet op basis van hun ervaring, kwaliteit en lengte. Meermaals moest echter het hoofd gebogen worden. Afgelopen seizoen was VoCASA twee keer de betere in de competitie wat onder meer resulteerde in de derde plaats (boven Taurus). In de beker moesten de mannen in het paars een pijnlijke nederlaag slikken. Taurus is doorgaans degelijk, waar VoCASA hogere pieken heeft, maar ook diepere dalen. De ontmoeting eerder dit jaar werd met ruim verschil gewonnen door het team uit Houten. Zij speelden toen nog voor het kampioenschap en VoCASA was toen nog in vorm. Morgen zal het waarschijnlijk een geheel andere ontmoeting worden.

Enkele weken terug bewees VoCASA Taurus nog een goede dienst door de winnen van Rivo, maar de Houtenaren wisten niet te profiteren van de geboden kansen en staan ondertussen op een redelijke kansloze achterstand van vier punten. Het kampioenschap vakkundig uit handen gegeven door het team dat beschikt over de beste selectie van de topdivisie. Of die klap al verwerkt is zal morgen moeten blijken. Kan VoCASA profiteren van het feit dat Taurus duidelijk niet in goeden doen is?

VoCASA zelf heeft niet te klagen over 2013. Sinds de winterstop werd de degradatiezone resoluut achter zich gelaten en kon zelfs bijna even aangehaakt worden bij de subtop. De eerder opgelopen achterstand lijkt echter te groot, zodat het gek moet lopen wil de Nijmeegse formatie niet eindigen op de achtste plaats. Toch is er voldoende om voor te spelen…

De komende weken staan de ontmoetingen met Taurus en Lycurgus Groningen op het programma. Teams die beschikken over spelers van de buitencategorie en die tot voor kort streden om het kampioenschap in de Topdivisie. VoCASA heeft het spel in huis om tegen deze ploegen mee te doen en het publiek een leuke wedstrijd voor te schotelen. Spelen tegen hoger geplaatste teams brengt altijd wat extra’s met zich mee en daar het team van Marinus Wouterse zich dan ook aan vast houden. Niets lekkerder dan als underdog een topteam pootje te lichten. VoCASA wil zeker nog bewijzen dat de plaats op ranglijst geen recht doet aan de kwaliteiten die het team in zich heeft. De voorbereiding op het volgende seizoen is in die zin al begonnen, want daarin zal VoCASA zich willen revancheren!