Na alweer de zesde nederlaag van het seizoen zijn de heren van VoCASA in mineur. In de thuiswedstrijd tegen Visade Voorburg trokken de Nijmegenaren met 3-0 aan het kortste eind. Concurrenten in de onderste regionen van de topdivisie pakten wel punten waardoor er nu vier teams vechten om plaats negen. Nabeschouwing door Torsten Slot.

Frustrerend is niet zozeer de lage klassering maar wel het vertoonde spel. Tegen teams waarvan de afgelopen jaren werd gewonnen wordt nu dik verloren. Op zijn minst zou je verwachten dat de mannen van Marnius Wouterse een beetje tegenstand zouden bieden, maar al weken lang lijkt dit niet te lukken. Dat heeft vast iets te maken met een hoek waar klappen vallen.

VoCASA moest het de afgelopen jaren hebben van de teamprestatie waarin iedereen een belangrijke rol vervulde. In het huidige seizoen lijken automatismen verdwenen en worden taken niet goed uitgevoerd. Gevolg is een team dat niet lekker speelt en zoekt naar zijn oude vorm. VoCASA heeft niet de luxe van individuele topspelers die een heel team op sleeptouw nemen en zal dus ook alleen als team uit dit dal kunnen komen.
Deze week is er ruimte voor bezinning. Twee weken tot de komende competitiewedstrijd is de tijd die VoCASA heeft om het lek boven te krijgen. Al weken wordt er op de trainingen een prima niveau neergelegd, dus met de persoonlijke vorm zit het wel goed. Zaak is om het ook weer in wedstrijden er uit te laten komen.

Komende zaterdag is daartoe de eerste kans als in de beker wordt gespeeld tegen Sliedrecht en Keistad. Ritme en vertrouwen op doen is het belangrijkste. Revanche nemen op Sliedrecht op neutraal terrein in Amersfoort een doel op zich. Een ronde overleven in de beker zou een bonus zijn op dit moment.
Het moge duidelijk zijn: de doelstellingen zijn wat bijgesteld, maar van VoCASA zijn ze nog niet af!

  • Kijk voor uitslagen, standen en wedstrijdprogramma op de site van Nevobo.