Na de toch wel onverwachte nederlaag afgelopen week tegen Sliedrecht heeft VoCASA zich zaterdag direct herpakt door te winnen van Visade: 1-3 (25-27, 22-25, 25-20, 31-33). In een spannend duel om de zevende plaats trok VoCASA boven de twintig, en boven de dertig, aan het langste eind.

Door Torsten Slot.

Zaterdag waren beide teams verre van compleet waarbij vooral de thuisploeg flink moest improviseren zonder spelverdelers en diagonaal. VoCASA miste diagonaal Nico van Aalten (werk), Torsten Slot (blessure) en coach Marinus Wouterse (omstandigheden). Slot maakte hierdoor zijn debuut als coach in de topdivisie 😉
VoCASA speelde eigenlijk een prima wedstrijd waarbij vooral de side-out goed werd verzorgd. Vooral de lage foutenlast in de aanval was een opvallend gegeven. Door zelf sterk te serveren en het gemis van een échte spelverdeler bij Visade was het spel van de Voorburgers erg voorspelbaar. Vooral blokkerend hadden de Nijmegenaren het de eerste twee sets goed staan. Desondanks waren het de Voorburgse passerlopers die een prima wedstrijd speelden en het VoCASA lang lastig maakten.

VoCASA speelde zich heel solide naar 2-0 en de winst leek voor het grijpen. Dennis van der Wiel speelde een verdienstelijke wedstrijd aan de buitenkant en het midden was ouderwets op dreef. Tim van der Vorle was op de diagonaal volledig ‘in control’ met de hem zo kenmerkende afwisseling tussen slim en hard geslagen ballen. Tot 20-20 in de derde set was er dan ook weinig aan de hand……één serviceserie van Visade deed VoCASA echter de das om en er volgde een vierde set.

De 33-31 eindstand zegt eigenlijk genoeg. Set- en matchpunten over en weer, lange rally’s, onnavolgbare reddingen, killblocks en stomme fouten. De vierde set bevatte alles wat volleybal zo mooi maakt. Totdat Arjan Roelofs er genoeg van had en met twee aces een einde maakte aan de Voorburgse dadendrang. VoCASA vierde feest en het overnemen van de zevende plaats.

Dat is echter allemaal feest in de marge van wat er zich in de top van de topdivisie afspeelt. De leukste, gezelligste en tot zaterdag spannendste competitie van Nederland lijkt beslist. Vóór zaterdag leek Groningen de beste papieren te hebben voor de titel, of anders toch Taurus, maar met de kennis van nu moet het wel gek lopen wil Rivo zich niet tot kampioen kunnen laten kronen. Via deze weg alvast voorzichtige felicitaties, al zullen ze het in Rijssen nog wel even moeten doen!

Voor VoCASA staan er nog enkele mooie wedstrijden op het programma aangezien er nog gespeeld gaat worden tegen de nummers 2, 3 en 4: Taurus, Groningen en Twente. Op de slotdag wordt nog gespeeld tegen Dordrecht. Wellicht dat de Nijmegenaren nog een paar kunststukjes in huis hebben!