De volleyballers van VoCASA versloegen Gemini uit Hilversum met speels gemak: 3-0. De zegereeks van de Nijmeegse formatie kreeg in de Dudokarena een mooi vervolg. In een eenzijdige wedstrijd bleek VoCASA op alle fronten beter dan laagvlieger Gemini, dat vorige week nog verrassend een punt had afgesnoept van subtopper Twente.

Verslag door Torsten Slot die zelf vanwege een gebroken kuitbeen niet in actie kon komen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het eigenlijk duidelijke dat het team van Marinus Wouterse beter was. Al snel werd een flinke voorsprong gepakt door een prima side-out te spelen en met de eigen service de Hilversumse passers in verlegenheid te brengen.
Vooral de Nijmeegse spelverdeler Erik Groenen was, ondanks een rugblessure, goed in vorm. Hij wist zijn aanvalers vanuit alle hoeken en standen toch nog in een mooie scoringspositie te brengen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Met name de middenas met Jaapjan Feenstra en Tim Konings was onhoudbaar. Op de diagonaalpositie liet Tim van der Vorle zien dat hij het nog niet verleerd is, nu hij de hele wedstrijd kon spelen door afwezigheid van Nico van Aalten wegens een enkelblessure.

Bij een 2-0 voorsprong in sets is het altijd de kunst om de focus en concentratie vast te houden. Zeker als je de eerste twee sets zo eenvoudig hebt gewonnen. Verslapping en een wat laconieke houding zorgde ervoor dat Gemini lang in de buurt kon blijven. Toch zou het boven de twintig snel duidelijk worden dat er echt geen vierde set gespeeld zou worden. Arjan Roelofs serveerde VoCASA naar de winst, waardoor het gat naar nummer zeven Visade nog maar drie punten bedraagt.

Komende weken speelt VoCASA tegen de ‘nieuwe concurrenten’ in de middenmoot: Sliedrecht, Visade en Twente. Dan moet blijken of de winning streak nog wat langer duurt!