Er zijn leukere dingen dan met een enorme (sportieve) kater een stukje typen over een bar slechte wedstrijd, maar als correspondent heb je wel je journalistieke verantwoordelijkheid. Bij dezen het verslag van Torsten Slot over de slechte wedstrijd in Sneek.

VoCASA heeft zichzelf getrakteerd op een beschamende nederlaag. In het verre Friesland verloren de mannen in het paars van promovendus Sneek: 3-0 (25-22, 27-25, 25-20). In alle opzichten waren de Nijmegenaren de mindere ten opzichte van de stugge Friezen. Een verdiende zege dus en een terechte lange pijnlijke thuisreis voor het team van Marinus Wouterse.

Te weinig teamtraining
De coach was na de wedstrijd helder in zijn analyse: ‘Dit is ons niveau. Je moet het niet gek vinden dat als je minder traint, je ook minder goed volleybalt. We zijn nog niet één training compleet geweest wegens studie, werk, huwelijksreizen, blessures en ga maar door. We kunnen individueel trainen maar niet als team’.
Dat Wouterse gelijk had bleek even daarvoor op het veld. In de oogverblindende sporthal stonden de Nijmegenaren te schutteren. De pass was anderhalve set ver onder niveau en als er dan een aanval opgezet kon worden, wisten de aanvallers het niet af te maken.
Automatismen en ritme ontbreekt. Het gevoel en de afstemming waren compleet weg. Sneek maakte hier gretig gebruik van en liet VoCASA nooit in de wedstrijd komen. Misschien dat invallers Dennis van der Wiel, Nico van Aalten en Edwin Bargeman nog een voldoende scoorden, maar de rest van de selectie was van bedenkelijk niveau.

Harde woorden in kleedkamer
In de kleedkamer vielen harde woorden. Terecht na zo’n debacle. Toch misten de woorden van Wouterse hun uitwerking niet. De spelers kunnen maar één ding doen de komende tijd: keihard werken en hun trainer bewijzen dat dit niet het niveau is waarop dit seizoen geacteerd gaat worden! Dus de blik vooruit en je schikken in de nieuwe situatie. Heren 1 moet eerst op zoek naar zichzelf, naar het plezier in het volleybal en naar ritme. Hoe eerder dit is teruggevonden, hoe eerder wij weer mee doen in het veld. Een voordeel: veel slechter dan zaterdag kan het niet…….