In de bekerconfrontatie met Keistad en Sliedrecht hebben de mannen VoCASA de volgende ronde behaald. In Amersfoort werden beide tegenstanders met duidelijke cijfers aan de kant gezet, twee keer 3-0. De Nijmegenaren bewezen zichzelf daarmee een goede dienst daar het de afgelopen periode maar moeizaam ging. Met nieuw elan en nieuwe energie leek het spel met vlagen weer op het gewenste volleybal zoals het de afgelopen seizoenen werd gespeeld. Verslag door Torsten Slot

De bekercompetitie levert altijd alleen maar winnaars op. Ploegen uit lagere competities kunnen stunten en hebben niets te verliezen. Verliezende topdivisionisten zijn altijd ‘blij’ met een extra vrije zaterdag (hoewel de volgende ronde doordeweeks wordt gespeeld) en de winnaar van een driekamp krijgt de kans om te spelen tegen een eredivisieclub.

Zo ook in Amersfoort. Keistad tankte zelfvertrouwen door te winnen van een gehavend Sliedrecht. Een puike prestatie want ook zonder enkele vaste krachten zou dat niet nodig hoeven te zijn voor de ploeg van Van Wolferen. Dat VoCASA vervolgens gedecideerd afrekende met Keistad had naast het prima spel van de Nijmeegse formatie natuurlijk ook te maken met de vermoeidheid aan Amersfoortse kant.

Sliedrecht was in het vervolg tegen VoCASA nog nauwelijks gemotiveerd te noemen, hetgeen verbaasde gezien de recente ontmoeting tussen beide teams, in Sliedrecht. Na het binnenhalen van de eerste set in Nijmeegs voordeel was het Sliedrechtse verzet definitief gebroken. In onderlinge confrontaties staat het nu dus 1-1 en zal het duel in Nijmegen later dit seizoen de winnaar moeten aanwijzen .

Over het spel en de instelling had Marinus Wouterse van VoCASA niet te klagen. Ondanks het gemis van diagonaalspeler Nico van Aalten (werk) en libero Torsten Slot (blessure) speelden de mannen in het paars als team. Het teamgesprek van afgelopen week heeft heel wat spanning uit de lucht gehaald en zorgde voor meer ontspanning en vrijheid. Tim van der Vorle speelde weer als vanouds op ‘zijn’ positie als diagonaal. Gijs van Pruissen maakte een ‘bevrijde’ indruk, vooral vanachter de servicelijn en invallende libero Boris van Rossem, afkomstig vanuit het tweede team, speelde alsof hij al jaren op dit niveau acteert. Zo is het niet erg om je eigen vrije zaterdag op te offeren om heren 1 uit de brand te helpen!

De blik kan weer vooruit op de competitie waarin de komende drie weken tegen de top uit de topdivisie gespeeld wordt. Als underdog moet VoCASA in staat worden geacht om flink tegengas te geven en zo toch enige invloed uit te oefenen op de top van de ranglijst.

Woensdag 19 december: kwartfinale beker tegen eredivisionist Zaanstad in VoCASA-hal
Het Nijmeegse volleybaljaar 2012 zal worden afgesloten in de 1/8e finale van de beker tegen Zaanstad. De eredivisieclub is een oude bekende toen ze nog in de B-League speelden. VoCASA zal de komende weken toewerken naar dit hoogtepunt van het seizoen, waar het enkele weken geleden zeker nog niet naar uitzag! Woensdag 19 december mag vast genoteerd worden in de agenda!