Aan de zegereeks van Vocasa in de topdivisie kwam zaterdag een einde.
De Nijmeegse volleyballers verloren met 3-0 bij Hengelo (26-24, 25-20, 25-21).
Vocasa-coach Gert Veldhuizen wist tien minuten voor het begin van de wedstrijd nog niet met welke opstelling zijn ploeg kon aantreden. Speler Steffan Hebbink werd tijdens de warming-up kotsmisselijk, terwijl Bas van Bemmelen vlak voor het duel last kreeg van rugklachten. Beide basisspelers konden uiteindelijk niet spelen.
Volgens trainer Veldhuizen was hun absentie de belangrijkste reden voor de setloze nederlaag. ,,Die aanloop gaf erg veel onrust”, zei hij.
Volgens Veldhuizen ondervonden de Nijmegenaren daarnaast hinder van de veranderde status als de huidige nummer twee van de topdivisie. ,,Doordat wij nu de favoriet zijn, heeft de tegenstander veel minder last van druk. Zij kunnen vrijuit spelen en dat merk je.”

De volleybalsters van Vocasa presteerden dit seizoen eveneens ijzersterk, maar ook die ploeg trok die lijn niet door. VollinGo uit Gouda was zaterdag te sterk: 3-2 (25-22, 25-15, 21-25, 25-27 en 15-13).
Vocasa leek zelfs op een 3-0 achterstand af te koersen, maar trok de derde set (net als de vierde) nipt naar zich toe. In de laatste set was VollinGo, de nummer zeven in de eerste divisie, te sterk voor de Nijmeegse titelkandidaat.

Bron: De Gelderlander, 5 febr 2018