Downloaden (PDF, 184KB)


Zaterdag staat er in Nijmegen al weer wedstrijd tussen twee uitgedienden op het programma als VoCASA Visade uit Voorburg ontvangt. Beide teams spelen sinds de invoering van de B-League/topdivise op dit niveau. De resultaten verschillen per seizoen, waarbij in de huidige competitie voor beide ploegen voorlopig een bijrol is weggelegd.

Met slechts zeven punten uit evenzoveel wedstrijden staan Visade en VoCASA op de gedeelde 7e plaats. Dat lijkt mee te vallen, maar de achterstand op de kop van de ranglijst bedraagt al liefst 11 punten. Een voordeel van deze situatie is dat je je volledig kunt concentreren op je eigen spel en niet druk hoeft te maken om de resultaten in andere sporthallen.

Voorbeschouwing door Torsten Slot, libero heren 1

Een blik op de speelkalender leert ons dat na deze wedstrijd drie teams uit de huidige top 4 de tegenstander zullen zijn van heren 1. In die duels zijn de Nijmegenaren nu duidelijk geen favoriet en is de rol van underdog beter van toepassing. Toch zal geen van die topteams graag tegen de mannen in het paars spelen gezien de kwaliteiten die de ploeg van Marinus Wouterse in zich heeft. Vroeg of laat moet dat er weer een keer uit gaan komen. VoCASA zal nog wel wat invloed op de top van ranglijst uitoefenen de komende weken.

Laten we ons voorlopig richten op Visade. De winnaar van het komende duel slaat een klein gaatje naar de achtervolgende teams wat meer rust met zich meebrengt. Wie die winnaar wordt laat zich nauwelijks voorspellen. VoCASA trok de afgelopen seizoenen doorgaans aan het langste eind, maar de Voorburgers hebben nogal wat veranderingen ondergaan dus is het maar de vraag wie er aan de andere kant van het net staan zaterdag.

Als VoCASA in eigen hal in staat is zijn eigen spel te spelen en Visade met een goed plan te bestrijden liggen er voldoende kansen. Het publiek werd twee weken terug al getrakteerd op een sterke wedstrijd tegen Gemini en is ook nu weer uitgenodigd om het eigen vlaggenschip aan het werk te zien. Zaterdag om 19.00 uur wordt de eerste service geslagen in de VoCASA-hal!

Downloaden (PDF, 622KB)