Het had wederom een varkenshaartje gescheeld of mijn column was weer eens niet gepubliplaatst.
De aller wildste geruchten deden en doen de Nijmeegse ronde. Jullie Frits Rits zou er vandoor zijn met mannenverslindster Anne-Kai . (Als dat zou kunnen?) Ik zou verleid zijn door Ilse van de Beunhaas (droom ik wel eens van) Ik was gesignaleerd bij een kindervoorstelling met Linda Veldboeket (was ’t maar waar) Ik moet dit alles ten stelligste ontkennen. Ik heb nu een fijne verhouding met Nel Daad-Krachtich. Haar huidige man, Jubel Daad, gedoogt onze stiekeme omgangsregeling. Jarenlang had ik een gelukkige relatie met Bea Sluitink en in mijn jonge wufte jaren durfde ik de vrouwen niet eens aan te kijken, laat staan beroeren.
Als ik het over Bea heb word ik een tikkeltje weemoedig, nostalgisch, sentimenteel.
We speelden nog samen bij de Neerbosse Schuimkraag Happers . Ik herinner me nog de derby’s tegen de Heyendaal Ballenplakkers. Wat een tijd! Toen zat er nog schone lucht in de ballen en speelden we zonder lijnen. Lijnrechters had je daardoor niet nodig. ‘Hóóg houden die bal” was het parool. Wie wilde smashen mocht over de rug van een ander boven zichzelf uitstijgen en het liefst via het blok en plafond scoren.
En dan dat sfeertje……! We speelden gemengd (mixed heet dat tegenwoordig) en nog zonder teep, kniebanden, viagra, polsbandages, protheses en andere hulpmiddelen.
Ik herinner mij nog de finale om de Rienk Flendrie Cup. Jullie kennen hun namen niet meer. Frits Rits speelde met Valentino Huiler, Edwin Ben’r al, Timo Zandhaas, Peter Sprengers, Frank Denkers ( de Tovenaar van Bemmel genoemd door zijn weergaloze vingertechniek ) Oké Jan O. en zo kan ik wel even doorgaan. De toen nog piepjonge Hiephoi Tsma herinner ik mij om zijn bijnaam Trickie Arjan. Als je hem nu ziet spelen kun je dat haast niet voorstellen. Valentino bracht tegenstanders en eigen team vaak in verwarring door zijn eigen serve zelf terug te passen en even later (met één voet in het net) af te smashen. De énigen die dat nog zouden kunnen zijn: Jasper OverdesGreef, Erik GroenLinks en Jan Willem Hendrik Jaap Feenplag. Die kerels slaan sneller dan hun eigen schaduw.
Wij, de Neerbosse Schuimkraag Happers, waren de uitvinders van het 3-slag spel.
Tegenwoordig , ik zag het dames 1 veel doen, spelen ze meer het zogenaamde tennis-volley-return-spel.
De moeder van mijn ex, Bea en de nieuwe maîtresse van Prof.Dr.Bertus Bovenhands, Trui Smes-In’tVeld gaven hoge passes richting netrand. Frankie zette erg scherp op aan het net of indien de aanvliegende mid nog niet was gearriveerd, hield de bal even vast en liet dan mij of de bal via de netranden afronden. We hadden een lekker ingespeeld ploegje.
We hebben slechts éénmaal om de Rienk Flendrie Cup gespeeld, omdat de latere fusieclub VolKlasse de voorkeur gaf aan appelflappentoernooien rond de kerstdagen. Bovendien vond Rienk handbal veel leuker. Het is daarna hard bergafwaarts gegaan met de volleybal rondom Nijmegen. De wedstrijden van dames 1 tegen Stravoc en dames 2 tegen Dynamo gezien hebbende, geven mij echter weer nieuwe moed.
Alle smesjes nog an toe, al weer een column vol geleuterd! De volgende keer meer over ‘Vrögger’
Gegroet en TOT LEES Frits Rits